Чи зможуть ЗСУ повернути Маріуполь — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи зможуть ЗСУ повернути Маріуполь — відповідь експерта

Чи зможуть ЗСУ повернути Маріуполь — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

За словами військового-політичного аналітика групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, наразі українські військові звільнили населений пункт Велика Новосілка і успішно просуваються по обидва береги річки Мокрі Яли.

Джерело: "РБК-Україна"

Як проходитиме контрнаступ ЗСУ на Донеччині 

Коваленко зазначив, що найближчим часом цікаві події відбуватимуться в районі населенного пункту Старомлинівка, де російські військові злочинці розмістили значні сили.

До цього речник Об'єднаного координаційного центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень поінформував, що російські військові злочинці підірвали дамбу у Пологівському районі Запорізької області, у районі села Новодарівка.

Внаслідок підриву дамби відбулось затоплення обох берегів річки Мокрі Яли, вздовж якої просуваються українські військові.

За словами Шершеня, це не вплине на контрнаступні дії.

Чи можуть військові РФ зірвати контрнаступ ЗСУ 

Порівняно з дамбою Каховської ГЕС масштаби не ті, тож противник намагається локально уповільнити Сили оборони України. Але навряд чи це вийде.

Ми бачимо просування у напрямку від Великої Новосілки. Все це вказує на те, що ми рухаємося по обидва береги Мокрих Ялів на південь, а це вже Маріупольський напрямок. Росіяни намагаються зупинити за допомогою підриву інших дамб, але здатні завдати лише тимчасових незручностей. А з урахуванням просування ЗСУ на інших напрямках, вони, найімовірніше, самі опиняться у незручному становищі, - підкреслив Коваленко.

Він також зазначає, що далі на півдні за течією річки противник зосередив сили у районі села Старомлинівка. І саме в цьому районі найближчим часом відбуватимуться "найцікавіші події".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?