Члени НАТО скликають термінове засідання через Україну та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Члени НАТО скликають термінове засідання через Україну та РФ

Члени НАТО скликають термінове засідання через Україну та РФ
Джерело:  online.ua

30 листопада офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ членів НАТО вирішили скликати термінове засідання, щоб детально обговорити ситуацію, яка наразі склалася в Україні, Грузії, а також розширення військової присутності Росії в Нагірному Карабасі. З такою гучною заявою виступив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час брифінгу у Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт блоку.

"До нас приєднаються міністри закордонних справ з Грузії та України в окремих сесіях, щоб обговорити безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та нашу підтримку для цих двох важливих партнерів", — наголосив очільник НАТО.

За його словами, міністри також мають намір детально та уважно обговорити посилення військових позицій команди очільника Кремля Володимира Путіна в кількох регіонах, в тому числі на тлі подій в Нагірному Карабаху і Білорусі.

"Росія модернізує свій ядерний арсенал і розгортає нові ракети. Вона розміщує нові сили у наших сусідів від Крайньої Півночі до Лівії та Сирії. Ми також бачимо посилення російської військової присутності в результаті криз в Білорусі та Нагірному Карабаху. Тому міністри обговорять, що ще ми можемо зробити у відповідь на зростання російської військової активності", — зауважив Йенс Столтенберг.

Як стверджує генсек Альянсу, міністри країн НАТО планують обговорити на відеоконференції 1-2 грудня ситуацію щодо Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, який закінчується в лютому 2021 року.

Окрім того, наголошується, що блок має намір продовжувати зміцнення своїх позицій у Чорноморському регіоні, в тому числі через тісну співпрацю з Україною та Грузією.

"Чорноморський регіон – стратегічно важливий для НАТО і ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами Україною та Грузією, а також трьома країнами-членами – Болгарією, Туреччиною та Румунією. НАТО має величезну присутність у регіоні: ми маємо морську присутність, а також багатонаціональну бригаду, очолювану Румунією", - сказав Столтенберг.

Раніше ONLINE.UA  повідомляв про новий неочікуваний план НАТО, про який розповіли анонімні джерала в Альянсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?