Чого далі чекати від Путіна - фахівець шокував прогнозом
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого далі чекати від Путіна - фахівець шокував прогнозом

Чого далі чекати від Путіна - фахівець шокував прогнозом
Джерело:  24 канал

Військовий журналіст Юрій Бутусов оцінив ситуацію, що наразі склалася на Донбасі. На його думку, напад проросійських сил на українські позиції зроблений винятково з політичних міркувань. Бутусов звернув увагу на те, що РФ проводить у Радбезі ООН відкрите засідання щодо п’ятої річниці мінських угод, де хоче показати, що ніби Україна порушує домовленості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Роспропаганда хоче отримати "свідчення", що війна на Донбасі продовжується, і веде її Україна, а не Росія. Путін не збирається йти з України і хоче утримувати Крим і Донбас якнайдовше. Загострення на Донбасі – демонстрація, що можна говорити про мирні домовленості, але звільняти території Путін не стане", - прогнозує Юрій Бутусов.

Він також наголосив, що офіціний Київ повинен вибудувати реалістичну дипломатичну стратегію, узгоджену з військовою.

"Путін хоче "миру" тільки на власних умовах – мовчазного визнання Україною окупації Донбасу і Криму, якщо не де-юре, то де-факто", – каже журналіст.

За його словами, дана доктрина має досягати своїх чітких цілей, яких у нас наразі немає - Україна просить весь світ про допомогу, не докладаючи власних зусиль, щоб вистояти і перемогти в цій війні.

"Якщо ми не будемо вірити в свою перемогу, то ніхто в неї не віритиме. Не треба демонструвати себе слабким партнером. Насправді українське суспільство монолітне в тому, що ніхто не збирається здавати Донбас", – додає експерт.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ЄС терміново звернувся до РФ після ескалації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?