Чого очікують українці від 24 лютого — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Чого очікують українці від 24 лютого — відео

Чого очікують українці від 24 лютого — відео
Джерело:  online.ua

Команда online.ua вийшла на вулиці Києва, щоб дізнатися, чого очікують українці від 24 лютого — річниці російсько-української війни. Більшість мешканців та гостей столиці переконані, що без провокацій з боку Росії не обійдеться, адже диктатор Путін обожнює символізм у всіх його проявах.

Джерело: ютуб канал online.ua

Нещодавно очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов попередив усіх українців, що новий масований ракетний удар з боку РФ може відбутися у "символічні дати" – 23-24 лютого.

Що цікаво, колишній глава ГУР Валерій Кондратюк в розмові з online.ua, відповідаючи на питання щодо ймовірності масованого ракетного обстрілу або наступу 24 лютого, звернув увагу на те, що спроможності Росії значно обмежені, а ефективність української ППО краща, ніж будь-коли.

 Чого самі українці очікують від 24 лютого

На переконання більшості опитаних киян та гостей столиці, росіяни дійсно спробують зробити цей день максимального жахливим для українського народу.

Саме тому прості українці готуються до провокацій з боку країни-агресорки, а також нових масованих ракетних ударів.

Ми морально готові уже рік, — зізнається одна із перехожих.

Деякі з опитаних не приховують, що вважають інформацію про серйозні провокації РФ — черговою російською ІПСО та спробою залякати цивільних.

Якщо 24 лютого 2022 року вони (росіяни - ред.) не прийшли, то я думаю, що за рік ми все укріпили, й вони уже точно ніколи не прорвуться, - ділиться своїм баченням ситуації одна з киянок.

Яким українцям запам'яталося 24 лютого 2022 року

Українці відверто зізнаються, що ранок першого дня повномасштабної війни вони не забудуть ніколи в житті.

Особливо важко було людям, які не вірили, що подібне може статися й жодним чином не готувалися до вторгнення РФ.

 Ми прокинулися від сирени. Це було на той момент дуже страшно, оскільки ми її ніколи раніше не чули, - згадує одна з українок.

Окрім того, кияни розповідають, що їх також налякала інформаційна тиша, адже не було зрозуміло, що відбувається — вони чули, як лунають перші вибухи, однак не могли повірити, що почалася справжня повномасштабна війна.

Що цікаво, чимало опитаних підтвердили, що під звуки вибухів все одно вирушили на роботу, оскільки не знали, що їм ще залишається робити.

Було незрозуміло, що саме відбувається. Думав, якщо щось почалося, то це закінчиться за декілька днів. Якби я знав тоді, що буде, то, можливо, по-іншому б все сприймав, - зазначає киянин.

Також більшість опитаних зізнаються, що рік війни їх кардинально змінив. Насамперед йдеться про пріоритети, ставлення до життя, батьківщини.

Такі часи всіх змінюють. Неможливо не змінитися. Навчилися цінувати життя, людей, які поруч, а також час, - діляться українці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?