Чого українцям чекати від Байдена — у Зеленського озвучили подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого українцям чекати від Байдена — у Зеленського озвучили подробиці

Чого українцям чекати від Байдена — у Зеленського озвучили подробиці
Джерело:  daily.rbc.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вирішив прокоментувати ситуацію, коли влада США за віцепрезидентства Джо Байдена не надала Україні зброю. За словами українського дипломата, це була помилка адміністрації тодішнього президента Барака Обами. Однак, як стверджує глава МЗС, станом на сьогодні ці двері вже відчинені і не очікується, що за нової адміністрації вони можуть зачинитися. Саме так міністр відповів на запитання, чи ми можемо розраховувати, що Джо Байден на посаді президента у військовому аспекті буде активніше нам допомагати, ніж в часи, коли він був віцепрезидентом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Ми вдячні адміністрації Барака Обами за те, що вони багато зробили для України в один з найскладніших періодів нашої історії. Але ніхто не ідеальний, і я вважаю, що однією з помилок тієї адміністрації в політиці щодо України було ненадання нам зброї. Зараз ці двері вже відкриті", – заспокоїв українських громадян представник команди Володимира Зеленського.

За словами Дмитра Кулеби, попри тодішні залякуванням команди очільника Кремля Володимира Путіна та лояльних до нього спікерів, війна на Донбасі не запалала з новою силою. А зброя, яку офіційний Київ отримує зі США, використовується для зміцнення нашої обороноздатності.

"І я не очікую, що ці двері можуть зачинитися за нової адміністрації", – озвучив свою думку з цього приводу український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що Джозеф Байден нещодавно дав перше телевізійне інтерв’ю після своєї перемоги на виборах. Новий очільник Білого дому звернувся до своєї нації та міжнародної спільноти та звернув увагу на те, що його президентство – не третій термін експрезидента Барака Обами. Говорив також про Дональда Трампа, передачу влади та коронавірус. За словами демократа, "сьогодні ми живемо в зовсім іншому світі, аніж за часів адміністрації Обами – Байдена, оскільки президент Трамп суттєво змінив ситуацію".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден не збирається починати розслідування проти Трампа, хоча деякі штати оскаржують його діяльність в суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?