Чоловік напав на священника УПЦ МП у Вінниці — зловмисника затримала поліція
Категорія
Україна
Дата публікації

Чоловік напав на священника УПЦ МП у Вінниці — зловмисника затримала поліція

Чоловік напав на священника УПЦ МП у Вінниці — зловмисника затримала поліція
Джерело:  online.ua

2 січня у Вінниці чоловік поранив священника УПЦ МП бритвою та намагався накинутися на поліцейських. При затриманні зловмисника було поранено в ногу, його життю нічого не загрожує.

Джерело: Нацполіція  Вінницької області, Вінницька єпархія УПЦ МП

Чоловік поранив священника у Вінниці

2 січня близько 9 години у Вінниці на спецлінію 102 надійшло повідомлення про ножове поранення священнослужителя на території храму. На місце події відразу скерували найближчий наряд поліції, - повідомили у поліції.

Там зазначають, що правоохоронці прибули на виклик і побачили чоловіка у неадекватному стані, який не реагував на зауваження.

Натомість зловмисник почав наближатися до правоохоронців, погрожував їм фізичною розправою та вимахував предметом, схожим на ніж. Як потім з’ясувалося, це була небезпечна бритва.

Щоб зупинити чоловіка, поліцейський вистрілив фігуранту в ногу. Зловмисника затримали, а лікарі надали йому медичну допомогу. Життю та здоров’ю затриманого наразі нічого не загрожує.

За фактами замаху на вбивство священнослужителя та посягання на життя працівника правоохоронного органу розпочате кримінальне провадження, передбачене ч. 2. ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 та ст. 348 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що зловмисник 47-річний житель Вінниці. Раніше проблем із законом не мав. Перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері.

Наразі правоохоронці проводять необхідні слідчі дії, встановлюють мотиви та всі обставини події.

У Вінницькі єпархії УПЦ МП уточнили, що напад стався у храмі на честь Покрова Божої Матері.

Нападником був невідомий чоловік, який зайшов у храм і почав все перевертати. Настоятель храму отець Антоній перебував у алтарі, відреагував на шум та попрямував до чоловіка. Настоятель почав робити зауваження, однак невідомий чоловік не реагував на них і ножем порізав священику горло.

Священник прооперований та знаходиться в реанімації у одній з лікарень Вінниці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?