Чоловік з "гранатою" увірвався у Кабмін — після переговорів його знешкодила поліція
Категорія
Україна
Дата публікації

Чоловік з "гранатою" увірвався у Кабмін — після переговорів його знешкодила поліція

Чоловік з "гранатою" увірвався у Кабмін — після переговорів його знешкодила поліція
Джерело:  online.ua

Вранці у середу, 4 серпня, чоловік увірвався до будівлі Кабінету міністрів з нібито гранатою в руці й став погрожувати захопленням - буквально напередодні планового урядового засідання.

Джерело: Facebook

За словами “підривника”, він вже нібито висмикнув чеку з гранати. Він погрожував відпустити її та безперебійно лаявся біля входу в установу.

Відомо, що скористався нападник стороннім входом до Кабміну, яким користуються не урядовці, а звичайні люди чи персонал обслуговування - саме з цим пов’язана відсутність кордону з охороною.

“Заходь, б***ь, за***ли! Я зараз її відпущу! Пішли зі мною! Я живим не піду звідси, я сяду на 10 років”, - вигукував чоловік біля входу, коли спілкувався з іншою людиною.

Майже ніхто не звертав на нього увагу, хоча той однозначно заважав людям проходити до будівлі чи виходити. Одній жінці нападник прямо в обличчя крикнув, щоб вона йшла геть звідси, але вона пішла далі.

“Сьогодні, близько 10-ї години ранку до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожує його підірвати. У Києві введена спеціальна поліцейська операція. На даний час із чоловіком проводяться перемовини. У випадку відмови добровільно припинити правопорушення, до чоловіка будуть застосовані поліцейські заходи, передбачені Законом”, - відреагували на інцидент у поліції.

Правоохоронні органи ухвалили рішення про перекриття вулиць навколо будівлі Кабміну задля безпеки людей.

“Патрульні перекрили рух вулицею Грушевського (від Паркової дороги до Шовковичної) та вулицю Садову у зв'язку з проведенням спеціальної поліцейської операції”, - уточнили у патрульній поліції.

Станом приблизно на 11:30 правопорушника затримано. Поліція вивела його з будівлі після нетривалих переговорів. Водночас у соціальних мережах з'явилися коментарі користувачів про "постанову" від силовиків.

На жаль, для Києва подібні інциденти упродовж кількох останніх років перестали бути рідкісними. З 2019 до 2021 року сталося кілька гучних випадків з погрозами вибуху - на мосту метро це було двічі, а також невідомий захоплював відділення банку в центрі міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?