Злива у Києві затопила дві станції метро та зірвала графік наземного транспорту
Категорія
Україна
Дата публікації

Злива у Києві затопила дві станції метро та зірвала графік наземного транспорту

Злива у Києві затопила дві станції метро та зірвала графік наземного транспорту
Джерело:  online.ua

Керівництво КП “Київський метрополітен” підтвердило тимчасове закриття станцій підземки “Академмістечко” та “Берестейська” через затоплення, спричинене потужною зливою вдень у понеділок, 19 липня.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційним оголошенням підприємства, потоки води буквально потрапили в касову залу обох станцій.

“Станцію “Берестейська” зачинено на вхід та вихід з технічних причин (потрапляння води в касову залу станції)... Станцію “Академмістечко”, вестибюль №1 зачинено на вхід та вихід з технічних причин (потрапляння води в касову залу станції). На місці працюють фахівці. Про відкриття станції буде повідомлено додатково”, - наголосили в метрополітені.

Одночасно з цим злива спровокувала транспортний колапс на землі. Окремі райони столиці виявилися затопленими, що зумовило складнощі для автомобільного руху окремими вулицями.

На рівні Київської міської державної адміністрації оголосили про зміну графіку руху громадського транспорту, оскільки той не може курсувати у відповідних умовах, як раніше.

“Затримується рух низки маршрутів наземного громадського транспорту у зв’язку із погіршенням погодних умов. На місце направлено відповідальну службу міста. Про це інформує КП “Київпастранс”. Введено оперативне положення № 4 – курсування транспорту без дотримання розкладу руху”, - пояснили в мерії.

Користувачі соціальних мереж вже оприлюднили безліч відеороликів та світлин, які демонструють наслідки нищівного для міста катаклізму.

Погода в Києві

Злива у столиці виглядає раптовою, оскільки в місті вже тривалий час утримується вкрай спекотна погода майже без вітру. Лише нещодавно термометри демонстрували до +35 градусів за Цельсієм.

Схожа погода також зберігається на території всій Україні, цей регіон одного моменту був найгарячішим у всій Європі. Передбачається, що дуже скоро цю спеку змінять рясні дощі, які торкнуться всіх областей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?