В Україні погіршиться погода: які області накриють грози з градом і коли повернеться спека
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні погіршиться погода: які області накриють грози з градом і коли повернеться спека

В Україні погіршиться погода: які області накриють грози з градом і коли повернеться спека
Джерело:  online.ua

У понеділок, 5 липня, Україну охопить циклон, який принесе з собою зливи, град і шквали 15-20 м/с. Синоптики прогнозують, що грозовими дощами усі регіони буде заливати до наступного тижня, після чого повернеться спека.

Джерело: Укргідрометцентр, пресслужба ДПСУ

"Увага! Попередження про небезпечні метеорологічні явища! У Києві та Київській області до кінця доби 4 липня місцями град і шквали 15-20 м/с, вдень 5 липня грози (І рівень небезпеки, жовтий). 5 липня в Україні грози, вдень в південних і центральних областях місцями значні дощі, град і шквали 15-20 м / с (і рівень небезпеки, жовтий) ", - попередили рятувальники.

Погода в Україні 5 липня

За прогнозом синоптиків, у понеділок, 5 липня, Україну накриють дощі з грозами. Погодні умови, попереджають синоптики, потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього середовища. Рекомендують бути уважними і стежити за повідомленнями про можливе погіршення погоди.

Погода в Україні 5 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Погода в Україні 6 липня

У вівторок, 6 липня, циклон поступово почне відступати, а погода в окремих областях поліпшуватися. Дощі закінчаться на півночі країни - Чернігівській та Сумській областях, а також на Закарпатті - в Ужгороді очікується сонячної погода з температурою повітря вдень +27 ... + 29°С.

Погода в Україні 6 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Погода в Україні 7 липня

У середу, 7 липня, за попереднім прогнозом, дощі пройдуть у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. На решті території України буде сухо. Температура повітря комфортна - +28 ... + 30°С.

Погода в Україні 7 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Погода в Україні 8 липня

У четвер, 8 липня, дощі покинуть Україну. У всіх областях очікується сонце. Температура повітря до + 30°С.

Погода в Україні 8 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Погода в Україні 9 липня

У п'ятницю, 9 липня, синоптична ситуація в Україні практично не зміниться. Температура повітря вдень +27 ... + 29°С. Без дощів.

Погода в Україні 9 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Яка буде погода в липні і серпні

За прогнозом синоптиків, в липні буде спекотно. Однак разом з тим очікуються сильні дощі, які не характерні для другого літнього місяця. Хвиля спеки очікується з понеділка, 12 числа.

У першій декаді серпня в Україні очікуються спека і спека до + 35 ° С. Трохи температура повітря, за прогнозом синоптиків, знизиться після 17 числа. В кінці літа погода буде комфортною - + 22°С.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?