Найгірша за останні 1200 років: вчені попередили про аномальну спеку
Категорія
Світ
Дата публікації

Найгірша за останні 1200 років: вчені попередили про аномальну спеку

Найгірша за останні 1200 років: вчені попередили про аномальну спеку
Джерело:  online.ua

Протягом останніх декількох тижнів у США фіксують найбільш спекотну погоду за останні понад 1200 років. За словами науковців, подібні аномалії можуть спровокувати передумови для історичної посухи та масштабних пожеж.

Джерело:  The Guardian

Як стверджують вчені, найвищі температури спостерігають у західних регіонах країни. У Солт-Лейк-Сіті стовпчики термометрів досягли рекордного рівня – 107 градусів за Фаренгейтом (42 – за Цельсієм).

Вчені уже почали вивчати аномалії у США

Як стверджує доцентка кафедри наук про Землю Каліфорнійського університету Кетлін Джонсон, нинішня посуха потенційно може стати найгіршою за останні 1 200 років.

"Причина пов'язана безпосередньо з кліматичними змінами, спричиненими людиною. Те, що ми зараз переживаємо, не є природним. Це безсумнівно викликано діяльністю людини, викидами парникових газів", - підкреслила експертка.

Вчені попереджають про загрозу масштабних пожеж у Штатах

За словами вченого-кліматолога з Лос-Анджелеса Деніела Свейна, головна проблема полягає не тільки у спекотній погоді, а ще й у загрозі виникнення масштабних лісових пожеж.

Своєю думкою з цього приводу також поділилася науковиця з Техасу Катарін Хейхо. Вона звернула увагу на те, що сьогодні вже нікого не дивують стихійні лиха.

Проте, як стверджує експертка, загрозливим є те, з якою частотою вони стаються останнім часом.

Що важливо розуміти, саме через кліматичні зміни Україна також переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. Уже в найближчі 30 – 40 років країні загрожує опустелювання великих територій.Окрім того, нещодавно Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань зменшення ризику стихійних лих Мамі Мізуторі офіційно заявила, що країни закликали вжити термінових заходів щодо використання води і землі та подолання надзвичайної ситуації з кліматом, насамперед йдеться про посуху.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?