Байден вирішив повернути США до ВООЗ та Паризької угоди з клімату
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден вирішив повернути США до ВООЗ та Паризької угоди з клімату

Байден вирішив повернути США до ВООЗ та Паризької угоди з клімату
Джерело:  online.ua

20 січня, зразу ж після інавгурації, новий господар Білого дому Джо Байден підписав 15 виконавчих указів та дві директиви, значна частина яких скасовує політику колишнього президента Штатів Дональда Трампа. Що важливо розуміти, демократ вирішив, в першу чергу, розібратися із найбільш суперечливими частинами порядку денного скандального республіканця. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

Варто зазначити, що Джо Байден невідкладно наказав зупинити будівництво стіни Трампа на американсько-мексиканському кордоні, зупинив заборону на в’їзд до США з країн, що де здебільшого проживають мусульмани, офіційно повідомив про намір повернутися до Паризької кліматичної угоди та Всесвітньої організації охорони здоров’я, а також екстрено скасував затвердження побудови нафтогону Keystone XL, який лобіював Трамп. Окрім того, новий очільник Білого дому підписав антикоронавірусну ініціативу, яка запроваджує вимогу носіння масок у федеральних установах і розпорядився створити посаду координатора з питань протидії COVID-19. Також демократ вирішив ввести мораторій на виселення за борги як мінімум до 31 березня 2021 року і продовжив до 30 вересня паузу у виплаті студентських боргів.

"Деякі виконавчі заходи, які я збираюся підписати сьогодні, допоможуть змінити хід кризи COVID, ми збираємося боротися зі зміною клімату так, як ми до цих пір не робили, і сприяти расовій рівності і підтримати інші спільноти, яким приділяли недостатньо уваги", — прокоментував свої перші кроки у статусі президента США Джо Байден.

Не можна не згадати про те, що демократи контролюють Палату представників та Сенат— це означає, що новий американський лідер зможе з відносною легкістю просувати свою політику, яку майбутні президенти не зможуть скасувати виконавчими указами.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента України Володимира Зеленського вже почала активно працювати над реалізацією запрошення нового американського лідера Джо Байдена відвідати Київ, а також над можливим візитом глави української держави до США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?