В США розповіли про підготовку перших переговорів Зеленського і Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

В США розповіли про підготовку перших переговорів Зеленського і Байдена

В США розповіли про підготовку перших переговорів Зеленського і Байдена
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського уже активно працює над реалізацією запрошення нового очільника Білого дому Джо Байдена відвідати Київ, а також над можливим візитом президента України до США. Про це першим розказав посол України в США Володимир Єльченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Це буде одним з перших питань, з якого ми почнемо тут проводити діалог з новою адміністрацією", — наголосив український дипломат, відповідаючи на запитання про можливий візит президента США Джо Байдена до нашої країни.

За словами Володимира Єльченка, спочатку повинні відбутися телефонні перемовини лідерів країн.

"Над цим ми зараз працюємо, я думаю, що це буде досить швидко", — запевнив посол України в США.

Як стверджує Володимир Єльченко, для дипломатичних контактів та розвитку подальших двосторонніх відносин важливо налагодити особисті зв’язки.

"Зрозуміло, що візит для цього - найкраща нагода, і не треба забувати про можливий приїзд президента Зеленського сюди (до Сполучених Штатів – ред.)", — зазначає посол.

На переконання українського дипломата, команда Джо Байдена, враховуючи обізнаність в українському питанні багатьох її членів, у тому числі особисто нового президента Штатів, захоче зосередитисяя на конкретних питаннях.

"Це, в першу чергу, боротьба з корупцією, оскільки пора вже від слів переходити до справ. І в другу – це реформа судової системи", — наголосив Володимир Єльченко.

Не можна не згадати про те, що нещодавно аналітик з питань міжнародної політики та колишній представник місії ОБСЄ в Україні Майкл Бочурків закликав Джо Байдена зосередитися на вирішенні проблем України. За словами експерта, якщо новий очільник Білого дому серйозно налаштований відродити імідж своєї країни як лідера світової демократії, йому варто зробити Україну першим фокусом своєї зовнішньої політики. Як стверджує Бочурків, наразі для демократа вкрай важливо невідкладно розпочати роботу над вирішенням війни на Донбасі та навіть запросити Володимира Зеленського в Білий дім вже в перші 100 днів свого президентства.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський політик-демократ Джо Байден 20 січня склав присягу перед Білим домом у Вашингтоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?