ООН спрогнозувала, коли на світ чекає "катастрофічне підвищення температури"
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН спрогнозувала, коли на світ чекає "катастрофічне підвищення температури"

ООН спрогнозувала, коли на світ чекає "катастрофічне підвищення температури"
Джерело:  online.ua

Керівництво Організації Об’єднаних Націй звертає увагу міжнародної спільноти на те, що 2020 рік був одним із двох найспекотніших за всю історію спостережень. На переконання фахівців, насправді, це був лише початок, оскільки надалі ситуація буде тільки загострюватися – в ООН попереджають, що у 2021 році світ очікує "катастрофічне підвищення температури". Це зазначається у звіті Всесвітньої метеорологічної організації – установи ООН, повідомляє ONLINE.UA.

"Десятиліття, яке закінчилося, було найтеплішим з досі досліджуваних. А за спекотністю 2020 рік змагався хіба що з 2016. Минулого року середня глобальна температура становила приблизно 14,9 градуса за Цельсієм. Це на 1,2 градуса вище від рівнів, зареєстрованих до індустріальної епохи, починаючи приблизно з 1850 року",— йдеться в документі.

Представники Організації Об’єднаних Націй прогнозують, що у поточному році також буде дуже спекотно, а населення планети зіштовхнеться з "катастрофічним" підвищенням температури. За словами генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, потепління триватиме ще довго.

"Ми рухаємося до катастрофічного підвищення температури на 3 – 5 градусів за Цельсієм в цьому столітті",– наголосив глава ООН.

Дані щодо зростання температури від 1850 до 2025 року / Інфографіка Всесвітньої метеорологічної організації

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Гуттеріш закликав усіх впливових міжнародних гравців екстрено оголосити глобальний надзвичайний стан, саме тому що температура на планеті Земля вже в цьому столітті може потеплішати на "катастрофічні" 3 градуси за Цельсієм. На його заклик першою відгукнулася лідерка ФРН Ангела Меркель — канцлерка завила, що виділить 500 мільйонів євро на підтримку бідних країн у боротьбі зі змінами клімату, а також пообіцяла подвоїти інвестиції в захист клімату до чотирьох мільярдів євро в рік. Після цього лідер Китаю Сі Цзіньпін офіційно повідомив, що його країна скоротить викиди на 65% до 2030 року в порівнянні з рівнем 2005 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Антарктиді поблизу української станції "Академік Вернадський" відколовся величезний шматок льодовика Woozle Hill.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?