В Антарктиді поблизу української станції відколовся величезний шматок льодовика
Категорія
Україна
Дата публікації

В Антарктиді поблизу української станції відколовся величезний шматок льодовика

В Антарктиді поблизу української станції відколовся величезний шматок льодовика
Джерело:  online.ua

В Антарктиді поблизу української станції "Академік Вернадський" відколовся величезний шматок льодовика Woozle Hill розміром з 7-поверховий будинок. Полярники кажуть, що скол такого масштабу відбувся вперше. Фото шматка, що відколовся від льодовика, опублікувала пресслужба Національного антарктичного наукового центру, передає ONLINE.UA.

"Трохи про сумне: на острові Галіндез, де розташована наша станція, від льодовика Woozle Hill відколовся край льоду. Досвідчені полярники кажуть, що в цьому районі скол такого масштабу відбувся вперше. Висота відкололася частини складає близько 20 метрів, це майже як 7-поверховий будинок. Ширина - 5 м ", - повідомили полярники.

У повідомленні НАНЦ йдеться, що тріщина була вже давно, тому українські вчені постійно спостерігали за льодовиком. Вони нагадали, що вивчення льодовиків в Антарктиді - один з постійних напрямків досліджень українських полярників, оскільки саме "поведінка" льодовиків розповідає про зміни клімату у всьому світі.

Нагадаємо, українська антарктична станція Академік Вернадський розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу, поблизу Антарктичного півострова. Як структурний підрозділ Академії наук України вона була створена в лютому 1996 року - її передала Україні Британська Антарктична служба за символічну ціну в один фунт стерлінгів. Станцію назвали "Академік Вернадський" в честь одного із засновників і першого президента Академії наук України Володимира Вернадського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на українській станції Академік Вернадський у Антарктиді народилися перші пінгвінята.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?