Чому Генштаб вперше промовчав про бої в Бахмуті — відповідь аналітиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Генштаб вперше промовчав про бої в Бахмуті — відповідь аналітиків

Чому Генштаб вперше промовчав про бої в Бахмуті — відповідь аналітиків
Джерело:  online.ua

Американські аналітики звернули увагу на те, що Генштаб вперше з грудня 2022 року не повідомив нічого про бої в Бахмуті. Як вважають експерти, це можна пояснити можливим просуненням Групи "Вагнера" углиб міста.

Джерело:  ISW

ISW пояснив, чому Генштаб вперше промовчав про бої в Бахмуті

23 травня офіційний Київ заявив, що темп боїв на Бахмутському напрямку знизився на тлі продовження обмежених українських контратак на флангах міста-фортеці.

Однак ввечері Генштаб ЗСУ вперше з грудня 2022 року не повідомив про бої в Бахмуті у своєму оперативному зведенні за 18:00.

На переконання аналітиків, це вказує на те, що "вагнерівці", цілком ймовірно, просунулися далі вглиб міста.

Генеральний штаб також повідомив, що російські війська провели невдалі наступальні дії поблизу Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута).

Що відомо про ситуацію в Бєлгородській області

Аналітики також нагадують, що офіційна Москва 23 травня оголосила про завершення "антитерористичної" операції в Бєлгородській області й також почала стверджувати, що її силам нібито вдалося розбити "Русский добровольческий корпус" (РДК) і легіон "Свобода Росії" (ЛСР).

Однак самі організації, які здійснили прорив на Бєлгородщину, ці заяви влади РФ заперечують.

Експерти звертають увагу на те, що Путін відмовився проводити екстрене засідання Ради безпеки Росії для обговорення ситуації в Бєлгороді, а замість цього обговорить її на запланованому 26 травня засіданні Ради безпеки, оскільки, можливо, таким чином хоче продемонструвати впевненість у тому, що РФ справляється із ситуацією.

Російські війська, ймовірно, відтіснили сили "РДК" і "ЛСР" принаймні до прикордонного населеного пункту Козинка, розташованого приблизно за 76 км на південний схід від міста Суми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?