Чому КСУ ухвалив резонансне рішення щодо е-декларацій — експертка здивувала поясненням
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому КСУ ухвалив резонансне рішення щодо е-декларацій — експертка здивувала поясненням

Чому КСУ ухвалив резонансне рішення щодо е-декларацій  — експертка здивувала поясненням
Джерело:  24 канал

30 жовтня директорка Центру протидії корупції Дарія Каленюк звернула увагу українців на те, що глава КСУ Олександр Тупицький після протесту мав розмову із представниками медіа, під час якої неочікувано зізнався, що обурений тим, що його не покликали на засідання РНБО і Володимир Зеленський з ним не зустрівся. На переконання активістки, наразі українському лідеру не має сенсу вести переговори з головою Конституційного Суду України, оскільки, за словами Каленюк, його більше не можна вважати легітимним керівником. Окрім того, експертка переконана, що за ним хтось стоїть, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Тупицького призначили ще за часів Януковича. Є серйозні підстави вважати, що Тупицьким хтось керує. Це складно довести, але є всі ознаки того, що ці люди – вороги країни", – озвучила свою думку з цього приводу очільниця ЦПК.

Вона також звернула увагу на те, Володимир Зеленський ініціював законопроєкт, який може відновити принцип Конституції, що єдиним джерелом влади в Україні є народ.

"Тупицький і інші судді, які голосували за скасування антикорупційної реформи, вирішили, що джерелом влади в Україні є КСУ", – додала Дарія Каленюк.

Експертка нагадала про попередження міжнародних партнерів. Вони заявили: якщо електронні декларування скасовуються – то Україна втратить безвіз і можливість фінансової допомоги.

"Тупицький маніпулює, але немає сумнівів, що КСУ може скасувати й безліч інших важливих законів – про мову, банківську реформу, земельну реформу. Ці питання, які є на розгляді в КСУ. Конституційний суд є загрозою національній безпеці. Це не питання лише антикорупційної реформи, тому розпуск нині чинного КСУ є обґрунтованими", – наголосила Дарія Каленюк.

Що важливо розуміти, раніше речниця президента Юлія Мендель неочікувано для всіх повідомила, що Володимир Зеленський спілкувався з Тупицьким  після ухвалення судом скандального рішення. Однак останній продовжує стверджувати, що жодної зустрічі не було. Після заперечень Тупицького Мендель знову наголосила, що зустріч таки була, їх було навіть дві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський уже вирішив, як можна поквитатися з суддями КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?