Чому люди вірять в диявола - неочікуване пояснення вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому люди вірять в диявола - неочікуване пояснення вчених

Чому люди вірять в диявола - неочікуване пояснення вчених
Джерело:  online.ua

Вчені нарешті змогли пояснити, чому люди вірять у диявола і зло. Дослідники детально проаналізували історичні періоди, коли життю людей загрожувала небезпека. Так, епідемії чуми, тифу та інших смертельних хвороб "списували" на диявола.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ScienceAlert".

Як відомо, саме в той період у людей був високий ризик захворіти і померти, а пояснити походження хвороби вони не могли. Тому вони думали, що їхнє здоров'я залежить від деяких потойбічних сил.

"Вчені зазначають, що приписування" появи негараздів нечистій силі притаманне тим групам людей, де високий рівень загрози хвороби. Так, експеримент з 3100 студентами з 28 країн показав, що віра в потойбічне властива жителям бідніших і менш розвинених країн. При цьому, віра у "захист ззовні" на психологічному рівні здатна насправді знизити ризик захворіти", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно група вчених відновила зовнішність жительки Шотландії XVII-XVIII столітть, яку засудили як відьму.  Жінка на ім’я Ліліас Аді (Lilias Adie) померла у тюрмі 1704 року. Одна з версій її загибелі — суїцид.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?