Чому насправді РФ не прибирає КПП з окупованими територіями — пояснення аналітиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому насправді РФ не прибирає КПП з окупованими територіями — пояснення аналітиків

Чому насправді РФ не прибирає КПП з окупованими територіями — пояснення аналітиків
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, контрольно-пропускні пункти між РФ та окупованими територіями на сході України значно сповільнюють процес постачання на поле бою російських боєприпасів. Проте диктатор Володимир Путін не планує від них відмовлятися, оскільки боїться неконтрольованої втечі мобілізованих з війни.

Джерело:  ISW

ISW відповів, чому РФ не прибирає КПП з окупованими територіями

Іноземні експерти звертають увагу на те, що раніше російські "воєнкори" бідкалися через те, що саме КПП є причиною суттєвого сповільнення постачання російських боєприпасів на передову в Донецькій області.

Цілком можливо, що Кремль хоче розв'язати цю проблему, збільшуючи кількість робочого персоналу, що допоможе прискорити перевірки.

Кремль також може використовувати ці пункти пропуску для запобігання масовому переміщенню чоловіків з окупованої України, які уникають примусової мобілізації, для запобігання втечі російських мобілізованих до Росії та підтримки російських фільтраційних заходів, – йдеться у звіті.

Варто також згадати про те, що нещодавно російська влада вирішила значно посилити заходи безпеки і перевірки біля Керченського мосту.

Про що свідчить збереження Кремлем КПП

Американські аналітики звертають увагу на те, що саме існування цих контрольно-пропускних пунктів ще раз підтверджує той факт, що команда очільника Кремля не розглядає жителів окупованої України як російських громадян та продовжує керувати ними як окупаційна влада, якою вони є, попри гучні та регулярні постійні заяви про те, що незаконно анексовані території є частиною Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?