Чому насправді звільнили Рябошапку - у Раді озвучили нову версію
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому насправді звільнили Рябошапку - у Раді озвучили нову версію

Чому насправді звільнили Рябошапку - у Раді озвучили нову версію
Джерело:  online.ua

5 березня український парламент висловив недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади. За відповідну постанову проголосували 263 народні обранці. Проти недовіри проголосували тільки нардепи фракції "Голос", а "Батьківщина" і "ЄС" утрималися. Одна із депутаток, Вікторія Сюмар, вирішили озвучити свою версію події та прямо з тирубни заявила, що Рябошапку знімають із посади генерального прокурора, бо він підписав мало політичних підозр, передає ONLINE.UA.

"7 місяців тому я пригадую Руслана Рябошапку як яскравого, красивого представника dream-team команди Володимира Зеленського, якого возили по Європах і показували молоде, оновлене обличчя діючої влади. Сьогодні в залі я бачу, як його звільняє сама влада, називаючи словом "воно"… Президент сказав, що він (Рябошапка) не справився. Давайте розберемося, з чим він справився, а з чим ні", - заявила народна обраниця.

Вікторія Сюмар пригадала справи проти ветеранів та волонтерів. Сам генпрокурор потім визнав, що доказів, на його думку, недостатньо. Але Юлія Кузьменко, Raffmaster (Андрій Антоненко – ред.) перебувають за гратами вже не перший місяць, Яна Дугарь на домашньому арешті.

"Замість цього ми побачили звільнення "беркутівців, які з ’15-го року були за ґратами. Їх відпустили сьогодні – віддали російським бойовикам. Напевно, треба було комусь політично попіаритися і десь продемонструвати новий політичний курс України", - додала депутатка.

За її словами, політики багато говорили про справедливість, якщо позбутися депутатської недоторканності. Вона також нагадала, що у нас є перша підозра, підписана Рябошапкою.

"Вона підписана нашій колезі Софії Федині – з приводу того, що вона записала ролик у Ютюбі, де сказала (на адресу Володимира Зеленського – ред.), що ніхто не безсмертний. І за це вона отримала фактично політичну підозру. Але чи за це, чи за ці прорахунки сьогодні звільняють Руслана Рябошапку? Ні. Його звільняють за те, що він мало підписав політично мотивованих підозр. І про це сьогодні оголошується з цієї найвищої трибуни, показуючи повне нищення європейських стандартів", - додає Сюмар.

Вона також звернула увагу на те, що Рябошапку звинувачують у тому, що він зустрівся з послами.

"Колеги, а з яких пір зустріч із послами ЄС і НАТО стала злочином в Україні? Може, ми розвернули свій зовнішньополітичний курс? Давайте будемо відвертими. Насправді, історія з Русланом Рябошапкою – це про те, як отримати ще більш свого генерального прокурора", - заявила Сюмар.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Зеленський дав нову обіцянку народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?