Чому не можуть загасити пожежу на Житомирщині - нарешті відома причина
Категорія
Події
Дата публікації

Чому не можуть загасити пожежу на Житомирщині - нарешті відома причина

Чому не можуть загасити пожежу на Житомирщині - нарешті відома причина
Джерело:  online.ua

Очільник Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимир Демчук заявив, що пожежі в Житомирській області не можуть довго загасити через відсутність доступу рятувальників в окремі осередки загоряння. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДСНС.

"Що стосується ситуації в Житомирській області, то станом на ранок 19 квітня проводяться гасіння 9 осередків горіння і тління трав'яної підстилки. Тривалий процес гасіння пожеж на Житомирщині пов'язаний з неможливістю доступу особового складу в окремі осередки пожеж через непрохідність лісових масивів і відсутність доріг", - каже Демчук.

Окрім того, зазначається, що в зоні ЧАЕС продовжуються спроби локалізації та гасіння чотирьох вогнищ пожеж поблизу населених пунктів. За словами Демчука, в лісових масивах працює важка інженерна техніка ДСНС, Збройних сил і Національної гвардії.

"У важкодоступних і болотистих ділянках пробиваються дороги для проїзду пожежної техніки в окремі осередки пожеж. Працює пожежна авіація, в тому числі 3 вертольоти. Радіаційний фон в Києві, Київській області та зоні відчуження в межах природних фонових значень. До ліквідації в зоні відчуження залучено понад 700 осіб і більш як 150 одиниць техніки", - зазначає представник ДСНС.

Варто звернути увагу на те, що боротися з пожежами на Житомирщині допоможуть рятувальники з двох областей - Івано-Франківської та Тернопільської.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, радник Авакова, член колегії МВС Зорян Шкіряк припускає, що ситуація з пожежами, котрі відбуваються навколо Києва, спочатку в Чорнобильській зоні, а зараз і в Житомирській області, може бути результатом спланованої диверсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?