Чому новим міністром оборони стане саме Умєров. Politico розкрило замисел Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому новим міністром оборони стане саме Умєров. Politico розкрило замисел Зеленського

Чому новим міністром оборони стане саме Умєров. Politico розкрило замисел Зеленського
Джерело:  online.ua

На переконання американських журналістів та західних експертів, рішення українського лідера Володимира Зеленського про призначення кримського татарина Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України дає щонайменше два чіткі сигнали для РФ та міжнародних партнерів Києва.

Джерело: Politico

Чому Зеленський обрав саме Умєрова

Редакція іноземного видання звертає увагу на те, що призначення Умєрова свідчить, що команда Зеленського вкрай серйозно налаштована на очищення від корупції, а також непохитна у своєму намірі звільнити Крим.

Журналісти також нагадують, що Рустем Умєров був головою комісії України з моніторингу міжнародної фінансової та військової допомоги під час війни.

Не можна також не згадати про те, що будучи очільником Фонду державного майна, він активізував приватизаційні процеси в країні.

Окрім його фінансової хватки, призначення Умєрова означатиме глибшу інтеграцію кримськотатарської громади в процес ухвалення рішень у Києві. Це також чітко свідчить про непохитну рішучість України повернути Крим, – аналізує редакція Politico.

 Перший кримський татарин на чолі Міноборони України

Що важливо розуміти, Рустам Умєров стане першим мусульманином та кримським татарином на посаді міністра оборони України.

Журналісти попросили главу Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова розповісти, як він ставиться до нового глави оборонного відомства.

Він сильний менеджер зі стратегічним баченням, який має добре налагоджені міжнародні зв'язки у США, Європейському Союзі, арабському світі, Туреччині та країнах Центральної Азії, – висловив свою думку з цього приводу Чубаров.

Не можна також не згадати про те, що Умєров володіє турецькою мовою.

Призначення кримськотатарського лідера в критично важливе міністерство є меседжем для Росії, яка несправедливо окупувала Крим. Туреччина завжди робила чіткі заяви щодо Криму.

На переконання професора Стенфордського університету Майкла Макфола "про Крим ніколи не забудуть", якщо міністром оборони буде Рустем Умєров.

Це чудова новина, – наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?