Чому РФ не поспішає купувати в Ірану балістичні ракети – дані FT
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому РФ не поспішає купувати в Ірану балістичні ракети – дані FT

Чому РФ не поспішає купувати в Ірану балістичні ракети – дані FT
Джерело:  online.ua

Російська Федерація не купує балістичні ракети Ірану через побоювання, що після цього Україна отримає ракети великої дальності.

Джерело: Financial Times

РФ боїться купувати іранські ракети

Росія та Іран вагаються з приводу співпраці, зокрема, Москва утрималася від купівлі іранських ракет через побоювання, що союзники України у відповідь поставлять ракети великої дальності.

Одним із важливих факторів, згідно з оцінками в країнах НАТО, чому Росія утримується від закупівель іранських балістичних ракет великої дальності, є загроза надання США Києву ракетної системи ATACMS, дальність дії якої в 300 км дозволяє завдавати ударів глибоко по території Росії, – зазначає видання.

Financial Times із посиланням на оцінки західних офіційних осіб переконані, що Тегеран відкритий для подальшої військової співпраці з Москвою.

Росія посилює військову співпрацю з Іраном

Американська розвідка має дані того, що РФ запропонувала допомогти Ірану розвивати свою ракетну програму в обмін на військову допомогу.

Зараз цей альянс рухається досить швидко в дуже небезпечному напрямку, в тому сенсі, що ми знаємо, що іранці вже надали росіянам сотні бойових безпілотників, які вони використовують для ударів по українським цивільним. Ми знаємо, що вони забезпечили боєприпасами російську артилерію і танки, — сказав директор ЦРУ Вільям Бернс.

Також він повідомив, що РФ запропонувала Ірану допомогти у їхній ракетній програмі та принаймні розглядає можливість надання винищувачів Ірану в обмін на військову допомогу в їхньому вторгненні.

Крім того, Іран допомагає Росії дронами. Згідно з даними британських журналістів, влада Ірану використовувала свої човни та державну авіакомпанію для перевезення нових типів дронів дальнього радіусу дії до Росії.

Тоді російська делегація у складі 10 осіб обрала шість безпілотників "Мохаджер-6", які мають дальність польоту близько 200 км і несуть по дві ракети під кожним крилом, а також 12 безпілотників "Шахед-191" і "Шахед-129", — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?