Чому Росія збільшила кількість обстрілів по Україні — відповідь Романа Світана
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Росія збільшила кількість обстрілів по Україні — відповідь Романа Світана

Чому Росія збільшила кількість обстрілів по Україні — відповідь Романа Світана
Джерело:  online.ua

Вночі 1 травня російська армія вдруге за останні три дні здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Востаннє така активність ворога була наприкінці березня.

Джерело: військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан

РФ збільшила ракетні атаки по Україні

У пʼятницю був удар переважно по Києву, Умані, Дніпру. Було 23 ракети – 21 ми збили. Цього разу переважно били по Києву та Дніпру. З 18 збили 15, – нагадав Роман Світан.

Роман Світан зазначив, що росіяни били не однією потужною хвилею, а малими хвилями. Так вони намагаються знайти конкретний алгоритм, який би допоміг їм обійти українську протиповітряну оборону.

Скільки пускалося ракет – складно сказати. Скоріш за все, 10 – 15%, як й при попередніх пусках, падають. Переважно це відбувається в Каспійське море, – наголосив експерт.

За його словами, під час останнього обстрілу росіяни підняли стратегічні бомбардувальники, проте не всі були носіями ракет. Скоріш за все, це стратегія ворога. Вони підіймають їх для відволікання уваги наших систем радіотехнічної розвідки.

Не всі літаки скидають ракети. Виходять на бойові пуски, а скидування немає. Тобто, скоріш за все, розтягають уваги, – підсумував льотчик-інструктор.

Що відомо про ракетну атаку армії РФ по Україні 1 травня

1 травня близько 02:30 ночі російські війська здійснили ракетну атаку України 18 ракетами. Українські сили ППО знищили 15 ракет.

Головнокомандувач ЗСУ уточнив, що РФ обстріляла Україну з літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ у Мурманській області та двох Ту-160 із району Каспійського моря.

Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Сили оборони знищили 15 ракет.

Повідомлялося про роботу ППО в Києві та області, де були знищені всі ракети. Жертв чи поранених немає.

Тривога тривала понад три години. У Київській ОВА повідомили, що це друга атака на столицю за останні три дні. Ворог атакував Київ комплексно – крилатими ракетами та дронами водночас. Дані уточнюється.

Над Дніпропетровщиною Сили оборони знищили 7 російських ракет. Проте у Павлограді є влучання, внаслідок якого пошкоджено підприємство, 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, садочки та школи.

За попередньою інформацією, постраждало понад 30 людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?