Чому сповільнилася активність росіян на Куп'янському напрямку — відповідь ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому сповільнилася активність росіян на Куп'янському напрямку — відповідь ЗСУ

Чому сповільнилася активність росіян на Куп'янському напрямку — відповідь ЗСУ
Джерело:  online.ua

Керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону пояснив, що на Куп'янському напрямку наступ окупантів сповільнився. Ймовірно, вони перегруповуються.

Джерело: Ілля Євлаш

Ситуація на Куп'янському напрямку

Євлаш нагадав, що росіяни отримали потужний опір від українських військ поблизу Новоєгорівки.

Передусім це пов'язано з тим, що вони [росіяни] добряче по зубах отримали поблизу Новоєгорівки. А по-друге, це, мені здається, пов'язано з формуваннями їхніх підрозділів. Вони перегруповуються після отримання на горіхи від ЗСУ, - сказав речник.

Він підкреслив, що ЗСУ різних сценаріїв розвитку подій: «за цей час ми вже бачили різне, знаємо ворога, читаємо його плани».

Ситуація на Сході України

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 16 вересня повідомила, що найактивніщі бойові дії зараз відбуваються на Бахмутському напрямку.

Там тривають наступальні дії на півдні від Бахмута. Гаряче зараз в Кліщіївці та Курдюмівці. В районі Кліщіївки в результаті ведення наступальних (штурмових) дій наші сили оборони мали успіх.

Російські окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону в районах Ягідного та Богданівки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області.

Ворог прагне витіснити наші війська з займаних позиції. Але йому це не вдається.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках українські воїни, попри наступальні дії ворога, утримують позиції та проводять штурмові дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?