Чому США не передають Україні танки Abrams — пояснення Пентагона
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому США не передають Україні танки Abrams — пояснення Пентагона

Чому США не передають Україні танки Abrams — пояснення Пентагона
Джерело:  online.ua

Заступниця помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер заявила, що наразі головною причиною, у зв'язку з якою Пентагон поки не передає Україні власні танки Abrams, є те, що їх вкрай складно обслуговувати в умовах бойових дій. Окрім того, також необхідна підготовки військових.

Джерело: сайт Пентагону

Пентагон пояснив, чому США не передають Україні танки Abrams

За словами представниці Пентагона, одним з аспектів, на які США звертають увагу, є можливості, які може запропонувати та чи інша техніка.

Але ми також повинні брати до уваги такі речі, як технічне обслуговування й підготовка, забезпечення, також іноді відіграє важливу роль вартість, - пояснила вона.

Коментуючи надання Україні бойових машин піхоти Bradley, Купер наголосила, що це вказує на правильний час для Збройних сил України скористатися своїми можливостями, щоб змінити динаміку на фронті.

Ми абсолютно згодні з тим, що Україні потрібні танки. Це одна з причин, чому ми співпрацюємо з Нідерландами для відновлення низки танків Т-72, які вже прибувають на поле бою. Але ми повинні пам'ятати про технічне обслуговування і підтримку танків, і, звичайно, ми знаємо, що танк Abrams, окрім того, що він потребує багато пального, є досить складним в обслуговуванні, – пояснила Лора Купер.

За словами представниці Міноборони США, офіційний Вашингтон має намір уважно проаналізувати весь спектр танкових можливостей і вирішити, де США можуть підтримати Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?