Німеччина передасть Україні батарею ППО Patriot та БМП Marder
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина передасть Україні батарею ППО Patriot та БМП Marder

Німеччина передасть Україні батарею ППО Patriot та БМП Marder
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини після рішення США також вирішила передати Україні додаткову батарею системи протиракетної оборони Patriot. Окрім того, ЗСУ отримують від Берліна БМП Marder, однак їхня кількість поки невідома.  Про це йдеться в заяві Білого дому за підсумками телефонних перемовин американського лідера Джо Байдена і німецького канцлера Олафа Шольца.

Джерело: сайт Білого дому

Україна отримає від ФРН ППО Patriot та БМП Marder

На тлі триваючих ракетних і безпілотних атак Росії на критично важливу інфраструктуру України президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір і далі підтримувати нагальні потреби України в засобах протиповітряної оборони. Наприкінці грудня Сполучені Штати оголосили про передачу Україні батареї зенітних ракетних комплексів "Patriot". Німеччина долучиться до Сполучених Штатів у постачанні додаткової батареї ППО "Patriot" в Україну, - мовиться у заяві Білого дому.

Фото - скриншот

Окрім того, наголошується, що лідери США та Німеччини поякували іншим країнам, які надають військову підтримку Україні.

Також Байден та Шольц схвалили координаційні зусилля Контактної групи з питань оборони України, що тривають, і привітали додаткові пожертви систем ППО та бойових машин.

Не можна також не згадати про те, що наприкінці грудня в німецькому уряді запевняли, що "принципово не проти" передати системи ППО, але не мають запасних систем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?