Путін почав використовувати тактику СРСР у Білорусі — Буданов
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін почав використовувати тактику СРСР у Білорусі — Буданов

Путін почав використовувати тактику СРСР у Білорусі — Буданов
Джерело:  online.ua

Глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов звертає увагу на те, що загроза повторного наступ армії РФ з Білорусі наразі не є неминучою, однак її все-таки не можна в жодному разі ігнорувати.

Джерело:  The New York Times

Буданов пояснив тактику Путіна щодо Білорусі

Було б неправильно скидати з рахунків таку можливість, але також неправильно казати, що у нас є якісь дані, які підтверджують існування цієї загрози, - наголосив Кирило Буданов.

Він також вкотре повторив, що поки жодні розвіддані не вказують на безпосередню загрозу з боку Білорусі.

За словами глави ГУР, по-перше, солдати РФ не вишикувані в штурмові з'єднання.

По-друге, у навчальних таборах для окупантів знаходиться дуже багато нещодавно мобілізованих росіян, яких зразу ж відправляють як гарматне м'ясо на Донбас.

По-третє, на навчальних полігонах досі бракує бронетехніки в справному стані для організації повторного нападу.

Російські військові намагаються підняти тривогу в українській армії, вантажачи солдатів у потяги, які рухаються в бік кордону Білорусі з Україною. Радянський Союз використовував подібну тактику під час Другої світової війни, відправляючи солдатів у даремні поїздки на поїздах для імітації нападу або відступу, - пояснює Кирило Буданов.

Як вдалося дізнатися очільнику ГУР, нещодавно у РБ один поїзд із окупантам зупинився на пів дня біля кордону з Україною, а потім повернувся назад з усіма солдатами на борту.

Буданов називає подібну тактику імітації "каруселлю".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?