РФ вивела в Чорне море 11 кораблів — серед них носії "Калібрів"
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вивела в Чорне море 11 кораблів — серед них носії "Калібрів"

РФ вивела в Чорне море 11 кораблів — серед них носії "Калібрів"
Джерело:  online.ua

Росія вивела в акваторію Чорного моря 11 військових кораблів, серед них – носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп може сягати 20 ракет.

Джерело: начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері Всеукраїнського телемаратону

РФ уперше від 16 грудня вивела ракетоносії в Чорне море

За інформацією пресцентру Сил оборони "Південь", на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходяться російські кораблі-носії ракет.

Це два надводних і один підводний, загальний залп може сягати 20 ракет. Це, в принципі, може говорити про те, що готує ворог саме ті випробування, про які згадував наш верховний головнокомандувач. А також, може говорити про те, що вони намагаються просто тероризувати, продовжувати психологічний тиск на населення України, - розповіла Гуменюк.

Вона наголосила, що сигнал повітряної тривоги – це сигнал обовʼязкового виконання.

Немає такої прямої залежності, коли вивели і коли стартували ракети. Це може говорити про те, що довготривалий час ракетоносіїв не було в Чорному морі. По-перше, зважаючи на погоду, було штормове попередження, вони укривались у пунктах базування. Після того, як море трошки заспокоїлось, вони вийшли на чергування знов.

Але, також, зважаючи на вороже тяжіння до скреп і дат, до того, щоб завдати максимально потужного психологічного тиску, вони можуть застосувати саме масований або поодинокі ракетні удари по важливих об’єктах напередодні свят, - розповіла Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?