Росія та Китай розпочали спільні військово-морські навчання
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія та Китай розпочали спільні військово-морські навчання

Росія та Китай розпочали спільні військово-морські навчання
Джерело:  online.ua

22 грудня офіційно стало відомо, що кораблі військово-морського флоту Росії та Китаю провели спільні навчання в Східнокитайському морі.

Джерело:  AP

РФ і КНР розпочали спільні військово-морські навчання: що відомо

За словами представників Міністерства оборони РФ, в навчаннях брали участь ракетний крейсер "Варяг", есмінець "Маршал Шапошников" і два корвети Тихоокеанського флоту Росії.

Окрім того, наголошується, що влада КНР направила на навчання два есмінці, дизельний підводний човен та ряд інших кораблів. Згідно з останніми даними, у маневрах також брала участь російська і китайська авіація.

Головна ціль навчань – зміцнення військово-морського співробітництва між Російською Федерацією і Китайською Народною Республікою і підтримання миру і стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, - стверджує пресслужба оборонного російського відомства.

Також вказано, що військові навчання РФ та КНР триватимуть протягом 21-27 грудня у Східнокитайському морі, зокрема з пусками ракет та артилерійським вогнем. Що важливо розуміти, подібні маневри влаштовуються щорічно останні 10 років.

Не можна також не звернути увагу на те, що військове співробітництво між Москвою та Пекіном почало міцнішати після того, як 24 лютого країна-агресорка розпочала повномасштабу війну проти України.

Китай відмовився критикувати дії Москви, натомість звинувативши США і НАТО в провокуванні Кремля, і розкритикував санкції проти Росії. Росія своєю чергою рішуче підтримала Китай на тлі напруженості у відносинах зі США щодо Тайваню, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?