Іран відмовляється постачати Росії балістичні ракети – Буданов
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран відмовляється постачати Росії балістичні ракети – Буданов

Іран відмовляється постачати Росії балістичні ракети – Буданов
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися очільнику Головного управління розвідки Міноборони України Кирилу Буданову, влада Ірану поки що відмовляється передавати армії Російської Федерації балістичні ракети, щодо яких офіційний Київ раніше висловлював тривогу.

Джерело:  The New York Times

Буданов заявив, що Іран поки не хоче передавати свої ракети РФ

Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, бо щойно Росія випустить перші ракети, санкційний тиск на Іран посилиться, - пояснив глава ГУР.

Він також звернув увагу на те, що відповідно до контракту, який офіційні Москва та Тегеран підписали ще влітку, РФ купила в Ірану 1700 так званих дронів-камікадзе Shahed. Зараз країна-агресорка отримує їх партіями.

Згідно з даними Кирила Буданова, поки окупанти випустили по Україні близько 540 таких безпілотників. Російські загарбники продовжують завдавати тактичних ударів уздовж лінії фронту, по електростанціях, опорах ліній електропередач і електричних підстанціях.

Що важливо розуміти, більшість цих баражуючих боєприпасів збиваються, не досягнувши мети (як стверджують представники Повітряних сил, від початку застосування ворогом іранських дронів-камікадзе, 13 вересня, ППО вдалося успішно знищити приблизно 430 таких БПЛА -ред.). Однак мінус полягає в тому, що вони дуже дешеві й купити їх для РФ не проблема.

В Ірані вартість виробництва становить близько 7000 доларів за одиницю, хоча невідомо, скільки Росія насправді заплатила Ірану за цю зброю, - пояснює Кирило Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?