Чому Україна не може завдавати ударів по ОТРК "Іскандер" у РФ — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Україна не може завдавати ударів по ОТРК "Іскандер" у РФ — відповідь Ігната

Чому Україна не може завдавати ударів по ОТРК  "Іскандер" у РФ — відповідь Ігната
Джерело:  online.ua

Україна не може завдавати ударів по ЗРК "Іскандер" на території РФ, оскільки це суперечить зобов'язанням партнерам не завдавати ударів по РФ західним озброєнням.

Джерело: Укрінформ

Україна не може завдавати ударів по РФ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Україна не атакує цілі на території РФ.

Як каже керівництво держави, є стратегія – ми обіцяли партнерам не атакувати озброєнням, яке нам надають, - зазначив він.

Водночас, якщо РФ буде пускати ракети із тимчасово окупованих територій, Україна буде застосовувати все озброєння.

Також, за словами Ігната, РФ має дефіцит ракет «Іскандер», оскільки б в іншому разі кількість обстрілів була б значно більшою.

Є в них дефіцит. Якби вони їх не шкодували, вони б їх сотнями застосовували, - сказав він.

Також в ефірі телемарафону Ігнат повідомив, що РФ намагається атакувати Україну зненацька, тому використовує "Іскандер".

А яким іще озброєнням вони можуть так швидко й ефективно завдати удару? Були в них спроби завдавати ударів ракетами С-400 саме по Київській області. Це чимала відстань, і артилерія, звісно, не дістає сюди, і противник використовує саме ці оперативно-тактичні комплекси для того, щоб було мінімум часу зреагувати на ці речі, - сказав він.

Атаки Росії України "Іскандерами"

З почтаку тижня РФ вже двічі атакувала Україну з ОТРК "Іскандер".

29 травня війська РФ атакували Київ 11 ракетами, частина з них були балістичними, ППО збила повітряні сили, проте ракетні уламки впали в кількох районах міста.

1 червня РФ запустила по Києву 10 ракет з ОТРК "Іскандер". Повітряні сили ЗСУ атакували столицю України з північного напрямку - Брянської області.

Сили ППО збили 7 балістичних "Іскандер-М" та 3 крилаті ракети "Іскандер-К".

Уламки впали у Деснянському та Дніпровському районах. Через падіння уламків загинуло двоє дорослих та дитина. 14 осіб отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?