Чому Україну не запросили на саміт G20 в Індії — причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Україну не запросили на саміт G20 в Індії — причина

Чому Україну не запросили на саміт G20 в Індії — причина
Джерело:  online.ua

Україна не була включена до числа запрошених на саміт G20 країн.

Джерело: спеціальний секретар індійського головування в G20 Міктеш Пардеші

Чому Україну не запросили на саміт G20 в Індії

Відповідаючи на запитання про можливий візит президента України Володимира Зеленського на саміт "Великої двадцятки", Пардеші зазначив, що існує список із дев'яти країн, які отримали запрошення на цей захід.

Країна, яку ви згадали, не входить до цього списку, — відповів секретар.

Як ідеться на сайті G20, серед гостей, крім країн-членів організації, також присутні Бангладеш, Єгипет, Маврикій, Нігерія, Іспанія, Нідерланди, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Іспанія та Сінгапур.

Аналогічне рішення оголосив і міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар на початку червня. Тоді дипломат пояснив це рішення тим, що на цьому форумі мають бути присутні лише країни-учасниці G20. Україна, яка не входить до цього об'єднання, не була запрошена на захід.

Пардеші також запитали, чи буде Індія докладати зусиль щодо об'єднання країн глобального Півдня проти російської позиції щодо українського конфлікту.

G20 — це економічний форум, а не форум для геополітичних дискусій, — пояснив він, додавши, що на саміті можуть обговорити економічні наслідки конфлікту, але не шляхи його вирішення.

Важливо зазначити, що РФ пеоебуває в списку країн G20, що дає право Володимиру Путіну на участь у саміті.

Позиція України 

За словами заступника глави МЗС Михайла Точицького, Україна разом із західними партнерами працює над отриманням офіційного запрошення до участі у саміті G20.

Якщо коротко, ми над цим працюємо, — єдеться у заяві Точинського.

За його словами, над цим працює не тільки Україна, але і її партнери. Україна вважає, що те, що Росія робить з "зерновою угодою" — це великий виклик для світових економік.

Тому ми з партнерами працюємо над тим, щоб бути запрошеними, — заявив заступник глави МЗС.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Індія відмовилася запрошувати Україну на саміт "Великої двадцятки", який відбудеться 9-10 вересня. Водночас на зустріч лідерів покликали російського диктатора Володимира Путіна.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?