Одна з найбільших нафтосервісних компаній SLB припиняє поставки до РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Одна з найбільших нафтосервісних компаній SLB припиняє поставки до РФ

Одна з найбільших нафтосервісних компаній SLB припиняє поставки до РФ
Джерело:  online.ua

Провідна нафтосервісна компанія SLB повідомила про припинення поставок продукції та технологій до Росії через розширення західних санкцій.

Джерело: Reuters

SLB припиняє діяльність у РФ

SLB є найбільшим у світі постачальником нафтових послуг і обладнання. Він був одним із небагатьох постачальників, які продовжували працювати в нафтовому секторі РФ після її вторгнення в Україну.

Санції розширили обмеження, які діяли з 2022 року, на більше країн. Компанія заявила, що заборона тепер поширюється на всі її операції в усьому світі, а не лише на території Великої Британії, США, Європейського Союзу та Канади.

SLB надзвичайно серйозно ставиться до своєї відповідальності за дотримання законів про експортний контроль та економічних санкцій, і компанія залишається на позиції міжнародного співтовариства, засуджуючи та закликаючи до припинення війни в Україні, - заявили в компанії.

Скільки SLB заробляла у РФ

SLB, що базується на острові Кюрасао в Південній Америці, нещодавно мала 9600 співробітників, які працювали на провідні російські нафтогазові компанії, такі як «Газпром нефть» і «Роснефть». Ця робота принесла 5% річного доходу компанії в розмірі близько 28 млрд доларів.

Раніше цього року Reuters повідомляло, що SLB скорегувала свою діяльність, щоб відповідати санкціям Заходу щодо передачі РФ нафтового обладнання та технологій.

Зміни включали заборону доступу співробітникам Росії до певного програмного забезпечення та систем обміну повідомленнями, а також відгородження підрозділу від інших операцій.

Раніше правозахисні групи та співробітники критикували компанію через рішення залишитися в Росії.

Такі американські нафтопромислові конкуренти компанії, як Halliburton і Baker Hughes продали або заблокували свої російські підприємства незабаром після вторгнення в лютому 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?