Чому в Україні стався стрибок захворюваності на COVID-19 - МОЗ нарешті знайшло відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому в Україні стався стрибок захворюваності на COVID-19 - МОЗ нарешті знайшло відповідь

Чому в Україні стався стрибок захворюваності на COVID-19 - МОЗ нарешті знайшло відповідь
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов 19 квітня виступив з важливою заявою - він розповів, що масове відвідування церков у Вербну неділю 12 квітня стало однією з головних причин стрибка захворюваності на COVID-19, який спостерігався впродовж останніх днів. Він також звернув увагу на те, що за останню добу захворіли 343 особи, з них 26 дітей та 53 медичні працівники. Госпіталізовано 97 осіб. За останні 24 години зафіксовано 8 летальних випадків. 72 особи одужали, серед них 1 дитина та 12 медичних працівників. Усі ці дані глава МОЗ озвучив під час традиційного брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Багато хто не дотримався рекомендації залишатися вдома у Вербну неділю та відвідав церкву, унаслідок цього на 4-5 день зафіксовано зростання кількості захворювань на коронавірусну інфекцію", - наголосив Максим Степанов та додав, що зростання проявів захворювання медики спостерігали на 4 та 5 день після того, як люди інфікувалися.

Окрім того, міністр зазначив, що другою причиною зростання виявлених випадків стало суттєве збільшення кількості тестувань: за 10 днів було близько тисячі ПЛР-тестувань.

"На сьогодні у 243 лікарнях першої хвилі, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, є 2071 апарат штучної вентиляції легень. Наразі задіяно 175 апаратів, тобто трохи більше 8%. Все лікування, яке хворий на COVID-19 отримує у стаціонарних умовах, безкоштовне, в тому числі й підключення до апарату штучної вентиляції легень",- розповідає Максим Степанов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко виступив з новим попередженням — він наголосив, що наразі МОЗ розглядає два основних сценарії розвитку пандемії в Україні. Він уже пояснив,  до чого потрібно готуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?