Скільки хворих коронавірусом в Україні буде через 2 тижні - новий прогноз МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки хворих коронавірусом в Україні буде через 2 тижні - новий прогноз МОЗ

Скільки хворих коронавірусом в Україні буде через 2 тижні - новий прогноз МОЗ
Джерело:  NV

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зробив українцям важливе попередження - він підкреслив, що наразі МОЗ розглядає 2 основних сценарії розвитку пандемії в Україні - оптимістичний та песимістичний. За його словами, якщо число хворих на коронавірус на кінець квітня буде приблизно 10 тисяч людей, то це цілком нормально. Окрім того, Ляшко згадав й про найпесимістичніший сценарій, про який раніше заявляло відомство – мовиться про те, що 80% населення перехворіє на коронавірус, інформує ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

На думку головного санлікаря, на прикладі Італії, Іспанії та Китаю можна спрогнозувати скільком відсоткам хворих знадобиться інтенсивна терапія.

"5% всіх хворих потребують інтенсивної терапії. Їх підключають до ШВЛ або до кисню. І ми подивилися на наші можливості. При інфікуванні 25% населення (воно буде не одномоментним) ми розраховували, що на піку ураження в один день зараженими виявляться приблизно 64 тисячі особи", - розповідає Віктор Ляшко.

 За його словами, у такому випадку в нашій країні не вистачить місць для інфікованих.

"Уявіть собі, настає цей день. 64 тисячі осіб потрапляють до відділень інтенсивної терапії. А за фактом в країні у таких відділеннях 5 тисяч ліжок. Тобто потрібно покласти на одне ліжко когось із 12 осіб", - пояснює санлікар.

Віктор Ляшко вкотре нагадав усім, що МОЗ намагається максимально розтягнути пік захворювання на коронавірус. Оскільки, коли одночасно хворітиме велика кількість людей, то система охорони здоров'я буде перевантажена - медиків та необхідного обладнання не буде вистачати, аби лікувати всіх.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко озвучив неочікуваний прогноз — він підкреслив, що пік інфікування коронавірусною хворобою в Україні можна очікувати протягом найближчого тижня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?