Чому Великдень 2020 потрібно святкувати вдома - декілька історій, які все пояснюють
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Великдень 2020 потрібно святкувати вдома - декілька історій, які все пояснюють

Чому Великдень 2020 потрібно святкувати вдома - декілька історій, які все пояснюють
Джерело:  online.ua

16 квітня глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українців з важливим проханням - він закликав людей залишатися на Великдень вдома та зустрічати свято в онлайн-режимі разом зі своєю родиною. Чому? Пояснення він озвучив доволі неочікуване. Очільник МОЗ наголосив, що саме це допоможе зупинити поширення пандемії коронавірусу в нашій країні, саме це допоможе зберегти здоров'я та навіть врятувати життя ваших рідних та коханих людей, ваших друзів та колег, а загалом - мільйони життів українців. 18, 19 та 20 квітня - ці дні доленосні для нашої країни. Цей факт підтверджують декілька коротких, але дуже повчальних історій, які для вас зібрав ONLINE.UA.

Через недотримання правил карантину та скупчення людей в закритому просторі багато вірян заразилися коронавірусом саме в церкві - це не можна заперечувати, адже задокументовано дуже багато таких випадків. Так у Києво-Печерській лаврі виявили майже сотню осіб, інфікованих коронавірусом, серед них і настоятель монастиря. За тиждень там уже двоє монахів померли, а Лавру рішенням столичної влади закрито на карантин.

У місті Заліщики Тернопільської області саме священик став першим хворим на коронавірусну хворобу. Його госпіталізували лише через кілька днів, і невдовзі він помер у лікарні. Але перед тим священик контактував приблизно з 500 людьми. Нині Тернопільська область на 3-му місці за кількістю захворювань.

У Мукачевому 69-річна пенсіонерка, у якої першої в області було підтверджено коронавірусну інфекцію, заразила не менше 19 осіб. Жінка з температурою два дні поспіль ходила у Свято-Михайлівський собор і співала в церковному хорі.

На Миколаївщині COVID-19 підхопили 2 людей. Згодом стало відомо, що вони відвідували спільні богослужіння, на яких були також присутні дві інфіковані жінки, які їх і заразили.

Ніхто не заперечує, що багатовікові традиції святкування Великодня мають величезне значення для українців. Проте цьогоріч заради власної безпеки і безпеки ближніх необхідно утриматися від візитів до церкви й залишитися двома. Подивитися трансляцію богослужінь можна буде по телевізору.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в рамках запобігання поширенню інфекції коронавірусу церкви ухвалили рішення змінити формат проведення пасхальних служб у храмах — вони будуть проходити онлайн і транслюватися на каналах церков та по телевізору. Де і коли буде проходити онлайн трансляція служб на Великдень 2020 у ніч з 18 на 19 квітня — можна знайти в нашому матеріалі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?