Чому ви це робите - Трамп накинувся із публічними звинуваченнями на Меркель
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому ви це робите - Трамп накинувся із публічними звинуваченнями на Меркель

Чому ви це робите - Трамп накинувся із публічними звинуваченнями на Меркель
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп приголомшив міжнародну спільноту новою неочікуваною заявою - він наголосив, що підтримав би відмову команди канцлерки ФРН Ангели Меркель від завершення Північного потоку-2, однак почав скаржитися, що Німеччина зараз занадто слабка для ухвалення подібного рішення з точки зору енергетичної безпеки. Після скандального отруєння російського опозиціонера Олексія Навального очільник Білого дому вкотре у своєму стилі закликав світ зупинити будівництво газопроводу Північний потік-2. Окрім того, Дональд Трамп накинувся з новими звинуваченнями на саму Ангелу Меркель, яка тривалий час підтримувала російського президента Володимира Путіна та його проєкт. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Spiegel.

"Чому Німеччина робить бізнес, даючи Росії мільярди, в той час як ми захищаємо Німеччину від Росії? Як це має працювати?" - публічно поскаржився Дональд Трамп на дії Ангели Меркель.

Представники медіа зразу ж поцікавилися у президента США, чи підтримає він заклики до припинення проєкту - американський лідер відповів:"Звичайно". Очільник Білого дому висловив припущення, що офіційний Берлін може бути настільки залежний від Москви в поставках енергоносіїв, що зупинка буде неможлива.

"Німеччина знаходиться в ослабленому становищі, коли мова заходить про енергетику, вони закривають всі електростанції", - додав Дональд Трамп.

Варто звернути увагу на те, що сама лідерка ФРН Ангела Меркель вже не виключає, що газопровід Північний потік-2 може потрапити під санкції у зв’язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального. Цю інформацію підтвердив її речник Штеффен Зайберт. За його словами, канцлерка погоджується із заявами, зробленими міністром закордонних справ на вихідних, маючи на увазі можливу реакцію ЄС на отруєння Навального.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель нарешті знайшла спосіб, як можна зупинити білоруського диктатора Олександра Лукашенка - вона навіть зробила йому останнє попередження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?