Чому відправили у відставку уряд Гончарука - шокуюче пояснення президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому відправили у відставку уряд Гончарука - шокуюче пояснення президента

Чому відправили у відставку уряд Гончарука - шокуюче пояснення президента

Глава держави Володимир Зеленський вперше відверто розповів про резонансні причини відставки Кабінету міністрів Олексія Гончарука. Український лідер традиційно згадав про реформи, які провалилися, про гучні скандали та конфлікти, про відсутність грамотної роботи з медіа і про надмірну захопленість соцмережами. Володимир Зеленський розповів, що його з Олексієм Гончаруком познайомив Дмитро Дубілет. За його словами, це було ще це до перемоги на виборах. Потім політики разом працювали над розбудовою політичної сили "Слуга народу" та підбирали людей в новий Кабмін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Міністри – молоді, вони чомусь боялися ЗМІ й ховалися від них. А от перед аудиторією фейсбуку – загравали: "Ой, як на них подивилися, скільки у них лайків". Я зустрівся з Льошею і сказав: "Треба роботу робити. Що за ігри? Що відбувається, що це за піонертабір?", - обурився український лідер.

За словами Зеленського, після цього деяким міністрам на роботі заборонили користуватися соціальними мережами. Що цікаво, декілька урядовців до цього поставилися з розумінням. Однак знайшлися й такі, які не зрозуміли, і "реформи робили так, щоби у фейсбуці сказали їм: "Клас".

Не міг Зеленський не згадати про аудіозаписи, де Гончарук називає себе профаном в економіці та не надто коректно висловлюється про главу держави. Президент зазначив, що вони створили доволі неприємну ситуацію.

"Я вважав, що у нас з ним державницька позиція. Що ми з ним – команда. А не: він мені каже одне, а там щось відбувається інше. Це неприємно було", - зізнався український лідер.

Варто звернути увагу на те, що ще в березні Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала кримінальну справу через недбалість колишнього уряду під керівництвом Олексія Гончарука на тлі поширення коронавірусу COVID-19. Зазначається, що колишній уряд просто проігнорував заклик від РНБО про блокування експорту медичних масок.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський здивував зізнанням про колишнього очільника ОП Андрія Богдана, а також пояснив, чому з ним більше не спілкується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?