Чорні скриньки лайнера МАУ - несподівана заява від РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

Чорні скриньки лайнера МАУ - несподівана заява від РНБО

Чорні скриньки лайнера МАУ - несподівана заява від РНБО

"Чорні скриньки" збитого в Ірані лайнера "МАУ" будуть розкрити й розшифровані у присутності українських фахівців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами секретаря Ради Олексія Данілова, таке право забезпечує Чиказька конвенція.

"Все, що відбувалося, ті лабораторні дослідження, які були зроблені на території України, дозволяють нам сказати, що це може за певних умов відбутися саме на території України. Єдине — ми поки що не можемо вам сказати, коли це відбудеться, бо мають бути прописані всі технологічні кроки фахівців, які будуть цим питанням займатись", - пояснив він.

Секретар назвав відповідний процес дуже складним з технічної точки зору, тож його необхідно прописати якомога детально.

"Скриньки є пошкоджені, і це є певна вада, щоб ми це зробили набагато швидше, ніж нам би хотілося. Як тільки все буде готово, скриньки будуть розкриті — і там, все, що є – воно нікуди не зникне", - додав Данілов.

Напередодні він відвідав Іран, щоб ознайомитися з результатами офіційного розслідування авіакатастрофи. Трагедія сталася 8 січня — іранське командування випустило щонайменш одну ракету по літаку внаслідок помилки. Загинули 176 людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС України Вадим Пристайко нещодавно оголосив, що офіційний Київ вестиме переговори з Тегераном від імені п'яти держав, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?