Чорнобиль лідирує: названі найстрашніші місця в світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Чорнобиль лідирує: названі найстрашніші місця в світі

Чорнобиль лідирує: названі найстрашніші місця в світі
Джерело:  online.ua

Forbes склав рейтинг найстрашніших місць світу, які користуються популярністю у туристів. Лідером моторошних туристичних напрямків став Чорнобиль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт видання.

Автори рейтингу зазначають, що українське місто-привид Прип'ять в 2019 році стало лідером "темного" туризму, який передбачає поїздки в місця, які історично асоціюються зі смертями і трагедіями. У статті Forbes нагадують, що трагедія міста пов'язана з найгіршою в історії ядерною катастрофою, яка сталася 25-26 квітня на Чорнобильській АЕС, а її наслідки досі очевидні. У той же час експерти закликають туристів дотримуватися правил поведінки в Чорнобилі, щоб не піддатися радіації.

Крім Чорнобиля, Forbes включив в список головних напрямків для "темного" туризму "Меморіал 11 вересня" в Нью-Йорку, який присвячений загибелі 2977 осіб під час терактів 2001 року. У список внесли колишній нацистський концтабір "Аушвіц-Біркенау" в Польщі, в якому за часів Голокосту були вбиті понад мільйон чоловіків, жінок і дітей, місто Хіросіма в Японії, що стало першою жертвою ядерного бомбардування, меморіал геноциду Мурамбі в Руанді, федеральну в'язницю "Алькатрас" в США, руїни міста Помпеї і поле смерті Чоенг-Ек в Камбоджі.

Слід зазначити, що Forbes не в перший раз привертає увагу туристів до Чорнобиля. Раніше видання вносило місце ядерної катастрофи в Україні в список найекстравагантніших місць для туристів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Київ опинився в рейтингу міст з найбільшою кількістю камер відеоспостереження. В українській столиці встановлено і функціонує 2,10 відеокамер на 1000 населення. Це означає, що в Києві приблизно 6,2 тисячі вуличних відеокамер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?