Чорногорія видала нову гучну інформацію про росіян-кілерів
Категорія
Світ
Дата публікації

Чорногорія видала нову гучну інформацію про росіян-кілерів

Чорногорія видала нову гучну інформацію про росіян-кілерів
Джерело:  vijesti.me

У прокуратурі Чорногорії назвали імена росіян, які організували злочинну групу з метою вбивства прем'єр-міністра країни Міло Джукановича.
Про це повідомили в офісі спеціального прокурора Чорногорії, передає ONLINE.UA з посиланням на Vijesti.
У прокуратурі заявили, що згідно з планом злочинної групи, організованої росіянами Едуардом Широковим і Володимиром Поповим, в ніч парламентських виборів в Чорногорії 16 жовтня перед будівлею парламенту група демонстрантів, яких контролювала партія "Демократичний фронт", повинна була почати сутички з поліцією.
Також повідомляється, що 26 вересня росіяни зустрілися в Москві з членом сербського радикального руху "Сербські вовки" Александаром Сінджелічем і представили свій план загострення ситуації в Чорногорії.

Читайте також: Ой, як незручно: вибачення Росії перед європейською країною підірвали мережу
Слідство з'ясувало, що Сінджелічу було доручено знайти якомога більше людей в Сербії, які перебуватимуть у Чорногорії під контролем колишнього командувача сербської жандармерії Братислава Дікіча і людей з "Демократичного фронту".
У прокуратурі стверджують, що росіяни передали Сінджелічу зброю і форму, а також не менше 200 тисяч євро.
Крім того, в цю групу входив виходець з Косово Мірко Велимирович, його завданням було купити 50 автоматів і пістолетів з набоями, які повинні були використовуватися під час атаки на поліцію і захоплення будівлі парламенту.

Читайте також: Скандал з Росією в Чорногорії: прем'єр країни зробив гучну заяву
Велимирович показував фотографії купленої зброї Сінджелічу на своєму телефоні, який з Белграда повідомив про це Широкова.
"Після закінчення виборів разом із політиками з "Демократичного фронту" учасники групи повинні були зібратися на мітинг, викликати на конфлікт співробітників поліції і зайняти Асамблею, яку вони утримували б протягом принаймні 48 годин, оголосивши перемогу "Демократичного фронту" та інших опозиційних партій", - йдеться в заяві прокуратури.
Слідчі також відзначили, що після невдалої спроби організації безладів в центрі міста Широков 16 жовтня зустрівся з Сінджелічем і запропонував знайти людину, яка вміє користуватися вогнепальною зброєю і зможе вбити Джукановича в столиці Чорногорії, Подгориці.
Читайте також: Ро сія вибачилася: стало відомо про сенсаційний крок Кремля
Сінджеліч нібито відмовився від цього. Наразі відомо, що на початку листопада він був виявлений в Чорногорії і здався правоохоронцям, потім був заарештований.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії зробили хамську заяву з «вибаченнями» за участь в організації перевороту в Чорногорії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?