Чорти відкрили свої справжні обличчя — у Зеленського остаточно увірвався терпець через демарш КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Чорти відкрили свої справжні обличчя — у Зеленського остаточно увірвався терпець через демарш КСУ

Чорти відкрили свої справжні обличчя — у Зеленського остаточно увірвався терпець через демарш КСУ
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський вирішив дати оцінку скандалу, який виник через публічний демарш КСУ. Він вважає, що за всім цим стоїть змова частини старих еліт і олігархів проти президента та проти України. Зеленський не став називати прізвища своїх ворогів, зазначивши, що їх і так всі знають. Президент назвав їх "чортами з політичного пекла", які відкрили свої справжні обличчя. Він обурений тим, що вони вирішили протистояти суспільству заради того, щоб і далі продовжувати безкарно обкрадати українців заради власного добробуту. З такою емоційною заявою президент звернувся до українців 1 листопада, щоб кожен громадянин країни чітко розумів, що відбувається. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку президента в соцмережі.

"Давайте скажу кілька слів про наш Конституційний Суд, який на цьому тижні вирішив протиставити себе державі та суспільству. Відверто. Віч-на-віч. Як між своїми. Тому що це вже зовсім не про чесну політичну конкуренцію. І зовсім не про Конституцію, верховенство права, законність. І точно не про справедливе майбутнє. Швидше, це про традиційну нашу брудну політику, коли своїм усе, а суспільству – злидні. Це про змову старих еліт, які взагалі не хочуть нормальної держави тут. Це про те, як не можна робити в сучасному світі", - йдеться в зверненні Зеленського.

Президент нагадав українцям, що рішення КСУ щодо скасування відповідальності чиновників і депутатів за недостовірні відомості у деклараціях знищить все, до чого українці йшли довгі роки, і багато з них ціною власного життя. Але, за словами Зеленського, судді КСУ вважають інакше, раз вирішили зберегти "касти недоторканних".

"Вони (судді) довго сиділи в засідці. Поки не почалися, нарешті, перевірки декларацій чиновників. Поки НАБУ вже від нашої влади не отримало право на повноцінну оперативно-розшукову роботу. Поки не запрацював Вищий антикорупційний завдяки зміні влади у 2019-му. І ось тут їм усім стало страшно. Дуже. І відразу захотілося вийти з усіх домовленостей про створення іншої, прозорої реальності. Формальні приводи знайдені. І раптом Суд у прискореному форматі починає розглядати та скасовувати фундаментальні закони. Всю антикорупцію", - підкреслив Зеленський.

За всім цим, на думку президента, стоїть саме небажання старих еліт платити по будь-яких рахунках і відповідати за свої шикарні роки безконтрольного життя перед українським суспільством. Більш того, як зазначив Зеленський, рішення КСУ не тільки дозволяє олігархам і далі красти, а й забирає повноцінні права і гарантії справедливості в українців.

"Я точно знаю, що сьогоднішній демарш Конституційного Суду – це публічний прояв змови частини старих еліт і олігархів проти Президента і проти країни. Ніяк інакше. Конкретно проти. Бо тільки слабкий Президент і слабка держава – запорука збереження їхнього корупційного способу життя. Інакше вони не вміють. Як там кажуть – на Хелловін всі чорти з політичного пекла відкривають свої справжні обличчя. Так співпало. Прізвища чортів ви прекрасно знаєте.", - підсумував президент.

Нагадаємо, 27 жовтня КСУ скасував статтю про кримінальне покарання за недостовірне декларування та ряд положень антикорупційного закону про контрольні функції НАПКА. Суддя-доповідач Ігор Сліденко пояснив, що КСУ цього рішення хотів захистити суддів від тиску на них з боку виконавчої влади, але так як виділити в рішенні право не перевіряти декларації тільки суддів було неможливо, тому норму скасували для всіх категорій чиновників. Це рішення викликало жорстку реакцію не тільки українців, а й усіх міжнародних парнеров нашої країни. Євросоюз попередив офіційний Київ, що Україна втратить безвіза і будь-якої фінансової підтримки, якщо рішення КСУ не скасують.

Після рішень КСУ Зеленський скликав екстрене закрите засідання РНБО, а вже ввечері 29 жовтня НАПКА повернуло доступ до єдиного реєстру електронних декларацій після розпорядження Кабінету міністрів. Також президент подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду. Глава Конституційного суду Олександр Тупицький назвав дії глави держави ультиматумом і заявив, що не збирається у відставку.

Раніше ONLINE.U повідомляв, що Рада Європи поставила Зеленському негайний ультиматум. Там вважають, що пропозиція президента звільнити суддів КСУ буде кричущим порушенням Конституції, тому вимагають знайти альтернативні рішення виниклої проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?