Чотири фракції Верховної Ради неочікувано пішли проти Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Чотири фракції Верховної Ради неочікувано пішли проти Зеленського

Чотири фракції Верховної Ради неочікувано пішли проти Зеленського
Джерело:  online.ua

На українській політичній арені назріває новий скандал. 3 листопада офіційно стало відомо, що фракції "Голосу", "Європейської солідарності", "Опозиційної платформи – За життя" та депутатська група "За майбутнє" у Верховній Раді заявили, що виступають проти прийняття законопроєкту авторства українського лідера Володимира Зеленського, який пропонує розпустити Конституційний суд. З такими гучними заявами виступили представники фракцій на засіданні українського парламенту, передає ONLINE.UA.

"У КС діє група людей, які працюють в інтересах країни-агресора. Це не наші слова, це слова секретаря РНБО. Мета цих людей зруйнувати конституційний лад. Бо руйнуючи антикорупційну інфраструктуру, як це почалося, ця група точно спровокує протистояння, призведе до тих дій, на яких вчора наголошував президент – кровопролиття. Чи треба протидіяти такому захопленню влади? Так. Але треба робити це в законний спосіб. А вони хочуть, щоб Верховна Рада вийшла за межі своїх повноважень і підтримала емоційне прагнення окремих осіб", – висловив свою думку нардеп від "Голосу" Ярослав Юрчишин.

Народний обранець Артур Герасимов від "ЄС" звернув увагу на те, що на додаток до кризи в економіці, до провалу з епідемією, наша країна вже тиждень тоне в найбільшій політичний кризі за останні роки, яка має ознаки конституційного перевороту та узурпації влади з боку Зеленського.

"Зеленський відкрито тисне на депутатів, аби ті ухвалили закон про розпуск КС. Це спроба отримати ручний КС, який потім визнаватиме всі капризи Банкової", – поскаржився депутат.

Нардеп Микола Скорик від "ОПЗЖ" також почав запевняти колег, що законопроєкт щодо розгону КС є абсолютно неконституційним.

"Ви нехтуєте точкою зору Венеційської комісії, точкою зору українського суспільства. Те, що зараз відбувається, – це фактично повторення подій 2014 року. Якщо, не дай боже, ви проголосуєте за ці законопроєкти, ви будете відповідати за законом", – почав стверджувати він.

Як повідомляв ONLINE.UA, судді КСУ неочікувано для всіх почали публічно погрожувати Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?