Це означатиме війну — КСУ публічно почав погрожувати Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Це означатиме війну — КСУ публічно почав погрожувати Зеленському

Це означатиме війну — КСУ публічно почав погрожувати Зеленському

Скандал навколо Конституційного суду України продовжує набирати обертів. Так, один із суддів КСУ Ігор Сліденко, який був доповідачем у справі про скасування відповідальності чиновників за корупцію, несподівано для всіх почав погрожувати українському лідеру Володимиру Зеленському війною та тюрмою через плани останнього розпустити КС. Журналісти поцікавилися у Сліденка, як далі будуть розвиватися події, якщо у Верховній Раді знайдуться 226 голосів народних обранців для ухвалення президентського законопроекту щодо припинення повноважень усіх суддів КС. Суддя неочікувано заговорив про "розпад України". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"Я думаю, що далі – розпад України і війна, тому що крім тих 226-ти ніхто це не визнає. Якщо будуть спроби силовим шляхом захопити Конституційний суд, маю на увазі будівлю суду, то це означатиме війну. Є політичні сили, які ні за яких обставин не погодяться на такий розвиток подій, на узурпацію влади. Хіба ви самі не бачите, що відбувається? Ви що не бачите, що президент сказав у цьому аудіозапису? Таке враження, що його хтось штовхає на це", – почав скаржитися Ігор Сліденко.

Окрім того, суддя КСУ додав, що під час свого звернення чинний глава держави "наговорив собі на 150 років тюрми".

 "Президент вголос закликає депутатів до повалення державного ладу. Це вже не вигадки РНБО, що Конституційний суд зазіхав на державний лад. Чим зазіхав? Що Конституційний суд скасував 366-1 статтю Кримінального кодексу і сказав, що її треба вдосконалити? Це навіть коментувати незручно", – додав суддя КСУ.

Не можна не згадати, що глава держави Володимир Зеленський також почав погрожувати народним обранцям та членам своєї команди. Український лідер несподівано публічно заговорив про ще один достроковий розпуск парламенту, якщо депутати, і, в першу чергу, "слуги народу", не захочуть звільняти суддів Конституційного суду. Окрім того, президент досі плекає надію, що судді КСУ добровільно підуть у відставку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський нарешті пояснив, чому не може розпустити ОАСК.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?