Зеленський зізнався, з якою проблемою в Україні хоче розібратися першочергово
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зізнався, з якою проблемою в Україні хоче розібратися першочергово

Зеленський зізнався, з якою проблемою в Україні хоче розібратися першочергово
Джерело:  ICTV

2 листопада глава держави Володимир Зеленський поділився з українськими громадянами важливою новиною. Він звернув увагу на те, що, в першу чергу, необхідно розв'язати усі проблеми та запустити Вищу кваліфікаційну комісію суддів, а вже потім взятися за розпуск Окружного адміністративного суду Києва. Про свою позицію президент країни розповів в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Я вважаю, що повинне бути перезавантаження ОАСК, скільки ми говорили з фахівцями – якщо зараз "прибрати" склад ОАСКу чи повністю нівелювати їх роботу, ми будемо мати проблеми з тим, що Вища кваліфікаційна комісія (суддів – ред.) не запущена, вона повинна обирати суддів. Тому перш за все, мені здається, потрібно розібратися з питанням ВККС, а потім вже говорити про ОАСК", – наголосив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, станом на 2 листопада сформована комісія, при Офісі президента і його команда чекає напрацювання, щоб довести судову реформу не "через десять років", а за каденції чинного глави держави. Не можна не згадати про те, що 22 жовтня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжні заходи суддям Окружного адміністративного суду, оскільки ті не прийшли на засідання.

Що також важливо розуміти, Володимир Зеленський під час екстреної зустрічі із фракцією "Слуга народу" попередив членів своєї команди, що очікує підтримки рішення щодо припинення повноважень чинного складу Конституційного Суду. Якщо цього не станеться, то президент сприйме це як захист суддів КС.

"Якщо ви проголосуєте за це рішення, ви голосуватимете для народу. В іншому разі ви захищаєте суддів Конституційного Суду", – попередив народних обранців український лідер.

Володимир Зеленський знову нагадав про необхідність відновлення довіри до КСУ. За його словами, якщо цього не зробити, наша країна втратить можливість отримати будь-яку фінансову допомогу, а під загрозою опиниться безвіз та підтримка з боку Європейського Союзу, Альянсу та МВФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський почав погрожувати депутатам розпуском Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?