Чотири голови фракцій провалюють роботу в Раді — КВУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Чотири голови фракцій провалюють роботу в Раді — КВУ

Чотири голови фракцій провалюють роботу в Раді — КВУ
Джерело:  online.ua

Всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України" опублікувала рейтинг роботи лідерів фракцій українського парламенту. Експерти КВУ звертають увагу на те, що деякі очільники фракцій де-факто провалюють роботу за певними напрямками.

Джерело: Фейсбук-сторінка "Комітету виборців України"

Чотири лідери фракцій мають вкрай низькі показники участі в голосуваннях Ради

Йдеться про Давида Арахамії ("Слуга Народу") та Юлію Тимошенко (ВО "Батьківщина") - ці політики пропустили половину голосувань в парламенті в поточному році.

Варто звернути увагу на те, що ще нижчі показники зафіксували у співголів фракції "Опозиційна платформа За життя": Юрій Бойко за півроку взяв участь лише в 3% голосувань, Вадим Рабінович – в 0,4%.

Окрім того, наголошується, що окремі очільники фракцій фактично ігнорують засідання комітетів Верховної Ради. За словами експертів, Вадим Рабінович взяв участь лише в 28% засіданнях Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Юрій Бойко був присутній на 42% засідань цього ж комітету. Юлія Тимошенко була зареєстрована на 63% Комітету з питань соціальної політики.

Фото — facebook.com/cvu.ngo

Що важливо розуміти, найвищі результати роботи наразі демонструють лідери фракцій "Європейська солідарність" та "Голос".

Згідно з даними КВУ, Ірина Геращенко взяла участь в 80% голосувань ВР, відвідала 95% пленарних засідань, 94% засідань комітету, 65 разів виступала у парламенті, зареєструвала 39 проектів законів (1 було прийнято).

"А. Герасимов взяв участь у 84% голосувань, відвідав 96% пленарних засідань та 100% засідань комітету. Ярослав Железняк був присутній на 100% засідань комітету та 98% пленарних засіданнях, взяв участь в 74% голосувань, 37 разів виступав під час пленарних засідань", - повідомляюють в КВУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?