Чумацький Шлях зіткнеться з галактикою - попередження вчених шокувало мережу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чумацький Шлях зіткнеться з галактикою - попередження вчених шокувало мережу

Чумацький Шлях зіткнеться з галактикою - попередження вчених шокувало мережу
Джерело:  online.ua

Вчені з Центру обчислювальної астрофізики Інституту Флатірон і університету Монтана виступили з шокуючим попередженням. За їхніми словами, цілком ймовірно відбудеться зіткнення Чумацького шляху із сусідньою галактикою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Simmons Foundation".

Експерти звернули увагу на зірки на краю нашої галактики, що утворилися, ймовірно, з газових хмар сусідньої галактики. На думку вчених, в цих областях мало матерії для появи зірок. Це вказує на небезпечне зближення космічних об'єктів.

"Вчені припускають, що Чумацький Шлях з часом поглине карликові галактики Велике і Мале Магелланові Хмари, а потім зіткнеться з галактикою Андромеда. Крім того, виявилося, що відстань між краями галактик вдвічі менша, ніж передбачалося раніше", - сказано в повідомленні видання.

Що також важливо, нещодавноастрономи за допомогою космічного телескопа Tess знайшли нову екзопланету, що знаходиться у "зоні життя" та подібна Землі. Об’єкт з індексом TOI 700d — один з трьох планет у своїй системі. Наразі необхідно з’ясувати склад та структуру атмосфери, що дозволить припустити існування життя чи його відсутність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  астрономи зареєстрували на орбіті Сатурна 20 нових об’єктів, які класифікували як супутники. Нещодавно рекордсменом в Сонячній системі за кількістю сателітів був Юпітер. Навколо нього обертаються 79 небесних тіл. Зараз цей показник побив Сатурн. За останніми даними, він має на орбіті 82 супутника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?