Чутки про смерть Кім Чен Ина спростували - глава КНДР вперше за 20 днів з'явився на публіці
Категорія
Світ
Дата публікації

Чутки про смерть Кім Чен Ина спростували - глава КНДР вперше за 20 днів з'явився на публіці

Чутки про смерть Кім Чен Ина спростували - глава КНДР вперше за 20 днів з'явився на публіці
Джерело:  online.ua

У КНДР нарешті спростували чутки про раптову смерть Кім Чен Ина - напередодні, 1 травня, він живий і здоровий вперше за 20 днів з'явився на публіці. Північнокорейські ЗМІ опублікували фото життєрадісного Кім Чен Ина, який взяв участь в церемонії відкриття заводу фосфорних добрив в місті Сунчхон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на державне інформаційне агентство Північної Кореї ЦТАК.

"Голова Трудової партії Кореї, Голова Держради Корейської Народно-Демократичної Республіки, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил КНДР, вищий керівник нашої партії, держави і збройних сил товариш Кім Чен Ин взяв участь в церемонії завершення будівництва заводу з виробництва фосфатних добрив в Сунчхоне", - повідомили в ЦТАК.

Ще кілька фото Кім Чен Ина виклало північнокорейське видання "Нодон сінмун". На деяких знімках видно банер "Церемонія завершення будівництва Сунчхонського заводу з виробництва добрив" з датою заходу 1 травня 2020 року. На світлинах відображено, як Кім Чен Ин розрізає червону стрічку на церемонії відкриття заводу, а також розмовляє з працівниками та партійними діячами на тлі виробничих установок підприємства. Глава КНДР виглядає абсолютно здоровим і бадьорим, посміхається і махає рукою присутнім.

Відзначається, що Кім Чен Ин оглянув кілька виробничих блоків, включаючи цех по переробці сировини, потужності з виробництва жовтого фосфору, а також амонійно-фосфорних добрив і процес упаковки, та вислухав звіт керівників Трудової партії Кореї про принципи роботи заводу. Він заявив, що задоволений побаченим та виклав завдання і шляхи розвитку хімічної промисловості КНДР відповідно до вимог нового століття. Важливо додати, що під час першої появи Кім Чен Ина на публіці за останні 20 днів його супроводжувала сестра Кім Йо Чжон.

Додамо, що не всі користувачі мережі повірили в те, що фото Кім Чен Ина "свіжі". Вони не виключають, що знімки були зроблені давно, на що наводять два підозрілих факти: відсутність відеозвіту з заходу, а також те, що Кім Чен Ин не сказав ні слова про стан свого здоров'я, хоча вся світова преса третій тиждень говорить про його можливу смерть.

Нагадаємо, підозри про поганий стан здоров'я і можливу смерть лідера КНДР зародилися ще 15 квітня, коли він пропустив урочистості з нагоди дня народження його діда Кім Ір Сена - засновника країни. В останній раз Кім Чен Ина бачили на публіці 11 квітня, тоді він був присутній на засіданні уряду. Ходили чутки, що Кіму провели операцію 12 квітня - йому нібито стало погано під час чергової поїздки по країні, після чого його доставили в найближчу лікарню для надання допомоги.

При цьому західні ЗМІ помітили бронепоїзд Кім Чен Ина біля залізничної станції поряд з північнокорейським пляжним курортом Вонсан, де розташовується пляжна вілла північнокорейського лідера з приватним медзакладом. Вони допускали, що саме там безтурботно відпочиває Кім Чен Ин, поки весь світ обговорює його можливу смерть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Держдеп США здивував несподіваною заявою про Кім Чен Ина. Майк Помпео, кажучи про можливу смерть глави КНДР, зазначив, що США стежать за ситуацією, щоб бути готовими до будь-яких подій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?