Потрібно готуватися - Держдеп США здивував несподіваною заявою про Кім Чен Ина
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно готуватися - Держдеп США здивував несподіваною заявою про Кім Чен Ина

Потрібно готуватися - Держдеп США здивував несподіваною заявою про Кім Чен Ина
Джерело:  online.ua

Ситуація зі зникненням голови КНДР продовжує залишатися невідомою. Що зі здоров'ям Кім Чен Ина, живий він чи помер - всі ці питання і породжувані ними чутки в Пхеньяні як і раніше ігнорують і не роблять ніяких офіційних заяв. При цьому в США раптово заявили, що пропажа Кім Чен Ина, який вже два тижні не з'являється на публічних заходах, є незвичною. Держсекретар США Майкл Помпео вважає, що Вашингтону і всьому світу потрібно готуватися до будь-якого розвитку ситуації. Тим самим він допустив, що у Кім Чен Ина дійсно можуть бути серйозні проблеми зі здоров'ям, передає ONLINE.UA з посиланням на радіостанцію IHeart.

"США не отримували відомостей про появу Кім Чен Ина на публіці протягом трохи більше двох тижнів. Це не є нечуваним, але це незвично. Ми продовжуємо уважно стежити за цим. Ми працюємо над тим, щоб при будь-якій ситуації в підсумку ми були підготовлені" , - додав держсекретар США.

При цьому президент США Дональд Трамп запевняє, що йому добре відомо про те, що саме відбувається з лідером КНДР Кім Чен Ином. Але розкривати правду Вашингтон не хоче.

"Я розумію, що відбувається, я просто не можу зараз говорити про Кім Чен Ина. Я просто сподіваюся, що все буде добре. Але я розумію ситуацію дуже добре", - заявив американський лідер.

Нагадаємо, підозри про поганий стан здоров'я і можливу смерть лідера КНДР зародилися ще 15 квітня, коли він пропустив урочистості з нагоди дня народження його діда Кім Ір Сена - засновника країни. В останній раз Кім Чен Ина бачили на публіці 11 квітня, тоді він був присутній на засіданні уряду. Ходили чутки, що Кіму провели операцію 12 квітня - йому нібито стало погано під час чергової поїздки по країні, після чого його доставили в найближчу лікарню для надання допомоги. Офіційних повідомлень про стан здоров'я Кім Чен Ина як і раніше немає.

У той же час видання The Sun раніше повідомило, що глава Північної Кореї під час подорожей на своєму бронепоїзді постійно влаштовував гулянки з красивими дівчатами і зараз його "поїзд задоволень" знаходиться у курортного міста в КНДР. Відзначається, що потяг з 21 квітня стоїть біля залізничної станції поряд з північнокорейським пляжним курортом Вонсан, де розташовується пляжна вілла північнокорейського лідера з приватним медзакладом. Цілком можливо, що саме там зараз безтурботно відпочиває Кім Чен Ин, поки світові медіа обговорюють погіршення стану його здоров'я і навіть зміну влади в КНДР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в КНДР вперше відреагували на чутки про смерть Кім Чен Ина, але офіційних заяв так і не зробили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?