ЗМІ повідомили про смерть Кім Чен Ина - в КНДР відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ повідомили про смерть Кім Чен Ина - в КНДР відреагували

ЗМІ повідомили про смерть Кім Чен Ина - в КНДР відреагували
Джерело:  online.ua

Весь світ продовжує активно обговорювати одну з найбільш резонансних новин останніх днів - чутки про можливу смерть чинного лідера КНДР Кім Чен Ина. Після появи неофіційних даних про те, що глава КНДР знаходиться в поганому стані або міг померти центральна газета народної республіки "Нодон сінмун" 26 квітня опубліковала заяву від імені Кім Чен Ина - він висловив слова подяки і вдячності робочим найбільшого будівництва останніх років в місті Самчжійоні, повідомляє ONLINE.UA.

"Шановний верховний керівник товариш Кім Чен Ин подякував робітникам, які щиро і з усією душею внесли свій вклад в створення міста Самчжійона", - йдеться в заяві, але не уточнюється, коли було направлено послання будівельникам від Кім Чен Ина і де в даний час знаходиться керівник народної республіки.

У той же час світові ЗМІ повідомляють про те, що лідер КНДР помер або знаходиться в "вегетативному" стані. Зокрема, в New York Post з посиланням на японські ЗМІ, повідомляється, що Кім Чен Ин впав у кому після невдалої операції на серці. Лікар, який проводив операцію зі стентування серцевих кровоносних судин лідеру Північної Кореї нібито не зумів закінчити маніпуляції за хвилину, як передбачено протоколом, через що Кім Чен Ин перейшов в "вегетативний" стан.

При цьому напередодні ввечері в китайській соціальній мережі Weibo з'явилося повідомлення від віце-директорки Гонконзького телебачення HKSTV про смерть глави Північної Кореї Кім Чен Ина. Вона розповіла, що отримала інформацію від "дуже солідного джерела".

Однак керівник Корейської асоціації дружби, дипломат Алехандро Као де Бенос повідомив Bloomberg, що чутки про можливу смерть лідера КНДР Кім Чен Ина після невдалої операції на серці не мають під собою ніяких підстав.

"Інформація про важкий стан здоров'я нашого маршала Кім Чен Ина є помилковою і шкідливою", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, підозри про поганий стан здоров'я і можливу смерть лідера КНДР зародилися ще 15 квітня, коли він пропустив урочистості з нагоди дня народження його діда Кім Ір Сена - засновника країни. В останній раз Кім Чен Ина бачили на публіці 11 квітня, тоді він був присутній на засіданні уряду. Ходили чутки, що Кіму провели операцію 12 квітня - йому нібито стало погано під час чергової поїздки по країні, після чого його доставили в найближчу лікарню для надання допомоги. Офіційних повідомлень про стан здоров'я Кім Чен Ина як і раніше немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп відреагував на чутки про смерть Кім Чен Ина. Він запевнив, що повідомлення про поганий стан глави КНДР - недостовірні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?